Catering uitbesteden of in eigen beheer?
De kantine werd door de jaren heen een restaurant: we worden met elkaar veeleisender en willen ook in de lunchpauze een goede voorziening hebben. Tegenwoordig gebruiken bedrijven de koffie en lunchvoorziening als een secundaire arbeidsvoorziening voor hun medewerkers.
Emotionele en rationele argumenten zoals: historie, gevoel met interne klant, kosten, beheersbaarheid etc. kunnen een motivatie zijn om catering juist in eigen beheer uit te voeren. Hier tegenover staan argumenten zoals kostenbeheersing, afwentelen van bedrijfsrisico's en meer waarden van inhuren van externe expertise ('ieder zijn vak'). De keuze voor zelf doen of uitbesteden is ingewikkelder dan op het eerste gezicht lijkt.
Emotionele en rationele argumenten zoals: historie, gevoel met interne klant, kosten, beheersbaarheid etc. kunnen een motivatie zijn om catering juist in eigen beheer uit te voeren. Hier tegenover staan argumenten zoals kostenbeheersing, afwentelen van bedrijfsrisico's en meer waarden van inhuren van externe expertise ('ieder zijn vak'). De keuze voor zelf doen of uitbesteden is ingewikkelder dan op het eerste gezicht lijkt.
Pro-abonnees downloaden gratis het Ebook met 267 vragen en antwoorden over Facility Management.