Opleiding: Opleiding BIM Modelleur

Wil jij je carrière in de bouw en architectuur een vliegende start geven?

Building Information Modeling, beter bekend als BIM, is een revolutionaire technologie en methodiek binnen de bouwsector. Het gaat verder dan traditionele 2D-tekeningen en introduceert een intelligente, 3D-gebaseerde aanpak voor het ontwerpen, bouwen en beheren van gebouwen en infrastructuur. BIM creëert een digitaal model van een bouwwerk waarin niet alleen het ontwerp visueel wordt vastgelegd, maar ook cruciale informatie zoals materialen, kosten, tijdsplanningen en onderhoudsdata. Dit maakt het proces van ontwerp tot onderhoud efficiënter, nauwkeuriger en beter beheersbaar.

Tijdens de verkorte opleiding BIM Modelleur leer je in slechts drie intensieve dagen de essentie van Building Information Modeling (BIM) en ontdek je hoe je deze kennis kunt toepassen om hoogwaardige en duurzame bouwprojecten te realiseren. Of je nu een ervaren professional bent die zijn vaardigheden wil aanscherpen, of nieuw bent in de wereld van BIM, deze verkorte opleiding biedt je de kennis en tools om direct aan de slag te gaan en impact te maken in de bouwsector.

Download de brochure [geen link]

Indien je nog geen ervaring met het softwareprogramma Autodesk Revit hebt raden wij je aan eerst de opleiding Revit Modelleur [geen link] te volgen. Kies ervoor om de opleidingen afzonderlijk te volgen of als een compleet leertraject, en til je carrière naar een hoger niveau.

Wat leer jij tijdens deze opleiding:

  • Ontwikkel je vaardigheden in het modelleren en exporteren van BIM-projecten volgens de Basis ILS en het oplossen van modelproblemen zoals conflicten en overlappen binnen het Revit-model.
  • Zoek je verdieping: in de technische aspecten van BIM zoals het instellen van IFC-exportopties en het toepassen van specifieke parameters voor bouwkundige en installatietechnische elementen.

Je leert ook belangrijke vaardigheden zoals het verbeteren van samenwerking en communicatie binnen multidisciplinaire teams, kostenbesparing door vroegtijdige probleemdetectie, en het optimaliseren van ontwerpen voor duurzaamheid.

Bekijk het programma [geen link]

Snelle certificering in slechts drie dagen:
Je behaalt een officieel erkend Autodesk-certificaat en mag jezelf BIM Modelleur noemen. Dat betekent dat je binnen enkele dagen klaar bent om de markt te betreden met een gewilde specialisatie.

Direct aan de slag met praktijkgerichte tools:
Tijdens de opleiding werk je met Revit aan je eigen BIM-projecten, wat je in staat stelt de opgedane kennis direct toe te passen in de praktijk.

Vooruitstrevende kennis in de bouwsector:
BIM is dé standaard in de moderne bouw- en ontwerpsector. Het stelt je in staat om beter te ontwerpen, communiceren en samenwerken met diverse disciplines, waardoor je een waardevolle schakel wordt in projecten.

Betere samenwerking en efficiëntie:
Je leert om multidisciplinaire teams beter te laten samenwerken door middel van een gedeeld, 3D-model, wat leidt tot minder fouten en meer efficiëntie.

Toekomstbestendige vaardigheden:
BIM stelt je in staat om duurzame, innovatieve oplossingen te ontwikkelen en helpt bij het reduceren van kosten en risico’s door vroegtijdige probleemdetectie.

Als je deze kans niet grijpt, mis je de mogelijkheid om jezelf te positioneren als een gewilde specialist in een snelgroeiende markt. Je blijft achter in een sector die steeds meer leunt op de voordelen van BIM. De bedrijven die nu vooroplopen, zoeken professionals met deze kennis – en die kans kan aan jou voorbijgaan.

Ook interessant voor jou?

• opleiding Revit Modelleur [geen link]

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor:

Architecten, bouwkundig ingenieurs, BIM-coordinatoren, constructeurs, technisch tekenaars, CAD-tekenaars, ontwerpers, projectleiders in de bouw, vastgoedontwikkelaar.

Kennis van REVIT gewnst voor het volgen van deze BIM opleiding.

Meer...
€2.400
ex. BTW
Aangeboden door
Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO)
Onderwerp
BIM
Niveau
HBO
Looptijd
3 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Utrecht
di 3 jun. 2025
Keurmerken aanbieder
Cedeo