Opleiding: Opleiding Informatiegestuurd adviseren OOV

Vertaal data naar bruikbaar beleid

Criminaliteit succesvol aanpakken en het (bestuurlijk) handhaven van de openbare orde is complex. Je hebt inzicht nodig in de aard, omvang, verschijningsvormen, oorzaken, gevolgen, mogelijke slachtoffers, daders en facilitators. Alleen met een goede informatiepositie kun je gericht interventies inzetten en regievoeren in de samenwerking met (interne en externe) ketenpartners. Maar hoe kom je tot een goede informatiepositie?

Versterk je informatiepositie

In deze opleiding leer je jouw informatiepositie opbouwen door het registreren, verwerken, bewerken, analyseren en delen van informatie. Het doel is dat je weet hoe je van data, naar informatie en vervolgens naar intelligence komt. We behandelen hoe je informatie rechtmatig en doelmatig uitwisselt zowel binnen jouw gemeentelijke organisatie als met ketenpartners. Vervolgens krijg je handvatten om gevraagd en ongevraagd (structureel) te adviseren en hoe je komt tot de juiste interventies.

Download de brochure [geen link]

Ga aan de slag met je eigen vraagstuk

Gedurende de opleiding werk je aan een doorlopende opdracht. Hiermee maakt je direct de vertaling naar jouw eigen praktijk. De opleiding is interactief en praktisch ingericht zodat je na afloop informatieanalyse kunt integreren in jullie beleidsprocessen.

Voor wie?

  • Beleidsmedewerkers, -adviseurs OOV,
  • Informatiemakelaars
  • Analisten
  • Programmamanagers
  • Integraal veiligheidskundigen

die zich bezighouden met openbare orde en veiligheid, ondermijning en georganiseerde criminaliteit of leefbaarheid, zorg- en veiligheidsvraagstukken.

Meer...
€3.399
ex. BTW
Aangeboden door
Studiecentrum voor Bedrijf en Overheid (SBO)
Onderwerp
Adviesvaardigheden
Niveau
HBO
Looptijd
4 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Utrecht
do 13 mrt. 2025
Keurmerken aanbieder
Cedeo