Opleiding: CIPP/E Preparation Course

Bereid uzelf voor op een praktische wijze op het internationale CIPP/E® examen.

CIPP/E® wordt gezien als dé Europese standaard op het gebied van privacycertificering. Na afronding van de cursus heeft u gedegen kennis van de wet- en regelgeving op het gebied van privacy en gegevensbescherming op Europees niveau. Tijdens de cursus komen alle relevante privacyprincipes aan bod.

Belangrijke onderwerpen die aan de orde komen zijn:

* Introductie in Europese gegevensbescherming.
* Europese wetgevende instanties.
* Wettelijk kader.
* Compliance met de AVG.
* Grensoverschrijdend verkeer van persoonsgegevens.

Er zijn op dit moment veel aanbieders die u voorbereiden op het CIPP/E® examen. Deze cursussen richten zich voornamelijk op het examen. Onze ervaring is dat het CIPP/E® examen niet onderschat moet worden. Uitsluitend oefenen van examenvragen en het bestuderen van de theorie is niet voldoende om daadwerkelijk de stof te kunnen begrijpen en toe te kunnen passen. Deze CIPP/E® cursus onderscheidt zich, naast de focus op het behalen van het examen, door de aandacht voor het goed begrijpen en kunnen toepassen van de lesstof in de praktijk.

De cursus bestaat uit twee klassikale lesdagen waarin theorie wordt afgewisseld met praktijkcasussen en oefenvragen. Alle onderwerpen die in het examen naar voren komen worden tijdens de cursus behandeld, zodat u voldoende tijd heeft de stof eigen te maken.

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze student portal. Het cursusmateriaal is Engelstalig en de voertaal tijdens de cursus is Nederlands. U ontvangt ook het IAPP® European Data Protection boek. De digitale versie van het cursusboek krijg je nu alvast ten behoeve van zelfstudie. Later tijdens de cursus ontvang je een fysiek exemplaar. Verspreid deze digitale versie niet verder i.v.m. het copyright.

Het CIPP/E® examen wordt afgenomen door IAPP® bij een van de Kryterion testcenters. Om examen te mogen doen is het IAPP® lidmaatschap vereist. Het examen en het IAPP® lidmaatschap zijn niet bij de cursus inbegrepen.

De cursus bestaat uit 2 lesdagen, met meestal een week tussentijd. De cursustijden zijn van 9.00u tot ongeveer 16.30u. Een lunch is inbegrepen indien u de cursus klassikaal volgt en bestaat uit een buffet met o.a. verse broodjes. Heeft u allergieën of dieetwensen? Gelieve dit tijdig door te geven.

De locatie is: De Bleek 11, 3447 GV Woerden, Nederland.

Wij zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto en je kunt gratis parkeren achter het pand.

Belangrijke onderwerpen die aan de orde komen zijn:

* Introductie in Europese gegevensbescherming.
* Europese wetgevende instanties.
* Wettelijk kader.
* Compliance met de AVG.
* Grensoverschrijdend verkeer van persoonsgegevens.

De Security Academy gelooft in de kracht van praktijkkennis en praktijkervaring. Daarom krijgt u les van (zeer) ervaren praktijkdocenten, die les geven in het vak dat zij dagelijks beoefenen. Daarnaast zijn zij didactisch onderlegd en waar nodig bijgeschoold, zodat zij hun kennis en ervaring goed op u kunnen overbrengen.

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat u zelf kunt kiezen of u deze klassikaal, online of in een mix wenst te volgen.
Dus of u nu voor online gekozen heeft of voor klassikaal, u kunt altijd nog uw voorkeur wijzigen of zelfs kiezen voor een mix van online en klassikaal. Heeft u de cursus online gevolgd en wilt u later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Ook is het mogelijk de cursus incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.

* U leert op praktische wijze u voor te bereiden op het internationale CIPP/E® examen
* U kunt zich in uw organisatie bezig houden met de AVG en GDPR en u kunt zich profileren als gecertificeerd professional
* U leert de theorie én kan de stof ook daadwerkelijk begrijpen

De cursus [Privacy & Data Protection Practitioner](https://www.securityacademy.nl/opleidingen-overzicht/seco-institute-certification-tracks/privacy-and-data-protection-certification-track/privacy-data-protection-practitioner/) is een goed vervolg, waarbij ook de technische aspecten en de praktische invoering diepgaander wordt besproken. Of u kiest voor de [CIPM® Preparation Course](https://www.securityacademy.nl/opleidingen-overzicht/vendoren/iapp/cipm-preparation-course/).

Voor de mogelijke vervolgstappen kan je terecht op onze [website](http://www.securityacademy.nl) of je kan telefonisch contact met ons opnemen.

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die fundamentele kennis nodig heeft van gegevensbescherming. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan IT-, privacy- en securityprofessionals. Deze cursus is ook bedoeld voor eenieder die geïnteresseerd is in het behalen van de CIPP/E® certificering.
Geen noodzakelijk voorkennis is vereist om deel te nemen aan de CIPP/E® cursus. Het niveau van deze cursus is mbo/hbo.

Meer...
€1.975
ex. BTW
Aangeboden door
Security Academy
Onderwerp
Certified Information Privacy Professional (CIPP / CIPPE)
Niveau
Duur
2 weken
Looptijd
39 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 13
Tijdstip
Overdag
Keurmerken aanbieder
CRKBO en BTW-vrijstelling
ISC2
SPHBO (Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland)