Opleiding: Actueel risicomanagement

Organisaties staan voor de uitdaging om hun ambitieuze doelen te realiseren in een VUCA-wereld met volop volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit. Het streven is langdurige waardecr

Organisaties staan voor de uitdaging om hun ambitieuze doelen te realiseren in een VUCA-wereld met volop volatiliteit, onzekerheid, complexiteit en ambiguïteit. Het streven is langdurige waardecreatie in de breedste zin, waarbij diverse stakeholders zijn betrokken. Traditioneel, instrumenteel en kwantitatief risicomanagement voldoet dan niet meer.
Effectief risicomanagement is inmiddels een bestuursverantwoordelijkheid geworden. Succesvolle bestuurders mobiliseren de hele organisatie om op continue basis effectief om te gaan met relevante onzekerheden die de organisatiedoelen beïnvloeden. Zo wordt risicomanagement een verantwoordelijkheid van iedereen in de organisatie. Dit vraagt om de ontwikkeling van persoonlijk risicoleiderschap. Accountants ‘in business’ kunnen hierbij een voorbeeldrol vervullen.
Wat ga je leren?

Een welkom in de VUCA-wereld met wilde vraagstukken, risico’s én kansen.
Risicoleiderschap: waarom, wat, hoe en welke vaardigheden zijn essentieel?
Verklaring Omtrent Risicobeheersing (VOR): de mogelijkheden en beperkingen, met speciale aandacht voor risicobereidheid.
Aan de slag met het goede risicogesprek via de risicodialo

Persoonlijk risicoleiderschap voor effectief risicomanagement

Kennis over eigentijdse vormen van risicomanagement is van levensbelang in deze dynamische tijden. Traditioneel instrumenteel en kwantitatief risicomanagement schiet tekort in deze context. Daarnaast is vanaf 1 januari 2025 de Verklaring Omtrent Risicobeheersing (VOR) van toepassing in de geactualiseerde corporate governance code. Alle reden voor een 1-daagse, interactieve cursus waarin de kernaspecten van actueel risicomanagement worden behandeld.

Meer...
€850
ex. BTW
Aangeboden door
Alex van Groningen BV
Onderwerp
Risicomanagement
Niveau
Duur
0 uren
Taal
nl
Type product
training
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Utrecht
wo 18 dec. 2024
Keurmerken aanbieder
NBA
Koninklijke NBA - PE punten
Cedeo