Wilders en Verdonk zijn dwaalwegen

De afgelopen week hebben we kunnen meemaken hoe twee politici - ook volgens de opiniepeilingen - de ‘Haagse’agenda beheersten. Wilders doet dat al de nodige maanden met zijn voortdurende ongenuanceerde strijd tegen de Islam, en Verdonk ‘stal’ de show met haar simplistische strijdkreet ‘we gaan het gewoon doen’. Het is te hopen dat de kiezer afstand houdt van deze demagogische prietpraat, waarbij geen echte oplossingen worden aangeboden. Wilders zegt niet hoe integratie moet worden verbeterd en Verdonk is tegen de files, maar hoe blijft een raadsel. Ze belooft te doen wat haar achterban wil, maar als die volgens opiniepeilingen voor de doodstraf blijkt te zijn, onthoudt ze zich van commentaar.

Of Wilders en Verdonk een succes worden bij de volgende verkiezingen hangt vooral af van de gevest...

Riens Meijer
Hr. Rost van Tonningen heeft helemaal gelijk.
De grote ( huidige) partijen moeten nu eens eindelijk prioriteiten gaan stellen en met de echte belangrijke zaken voor Nederland aan de slag gaan. Daar behoort een lange termijn visie bij ( die ontbreekt helemaal). Daar horen besluiten bij waar de overheid in de toekomst geen geld meer aan gaat uitgeven. Dit om het geld te besteden aan de meest belangrijke factor voor de toekomst van Nederland: Het drastisch en structureel verbeteren van het Onderwijs ( basis, voortgezet en hoger onderwijs).

Nederland MOET gebruik gaan maken van de schone technologie die het nieuwe digitale kennis en informatie tijdperk ons biedt.

Wij zijn het dichtsbevolkte ontwikkelde land van de wereld met een sterk vergrijzende bevolking die op termijn zelfs totaal gezien afneemt. Dit betekent:
1. dat de economische welvaart in Nederland zeer afhankelijk gaat worden van goed opgeleide vakmensen, professionals en familie bedrijven/ondernemers.
2. dat onderwijs daartoe de cruciale factor is.
3. dat we moeten nadenken hoe we groei in welzijn met behoud van onze huidige hoge welvaart kunnen gaan vewezenlijken.

Het is onbegrijpelijk dat deze punten niet door de politiek worden opgepakt. Dit omdat deze zo belangrijk voor de komende 20-30 jaar zullen zijn.

Wanneer worden we wakker? Of moet het eerst allemaal misgaan ?
Deze regering beheert alleen maar onder het mom "mijn tijd zal het nog wel duren"; althans zo lijkt het.Maar regeren is vooruitzien.
Dat vraagt inspirerend leiderschap en het maken van duidelijke en consequente politieke keuzes op basis van inhoud.
Geen kretelogie dus en geen acties die de saamhorigheid in de maatschappij verscheurt.
Riens Meijer fractie voorzitter VVD Hilversum
A. de Kok
Zoals de heer Rost van Tonningen duidelijk heeft gemaakt kiezen wij!
Deze keuze wordt ook bepaald door de waan van de dag want welk medium maakt zich in verkiezingstijd druk over lange termijn plannen en oplossingen? Welk mens maakt zich daar druk over?
Wijzelf en als afgeleide daarvan ook onze volksvertegenwoordigers zijn voornamenlijk gericht op het lenigen van de huidige pijn en de, mogelijk, toekomstige problemen overlaten aan degenen die daarvan de pijn voelen.

Wij zijn toch ook geneigd om veel geld te lenen en maar te zien of we het in de toekomst terug kunnen betalen? dat is ook nog eens goed voor de economie toch?

Een voorbeeld hoe dit in de politiek uitwerkt is:
Hoeveel jaren geleden is er al aandacht besteed aan de toekomstige problemen van de WAO? Toch zijn er geen oplossingen aangedragen die toekomstige problemen kunnen voorkomen of verzachten. Er is alleen maar besloten op welke wijze de pijn in de toekomst wordt verdeeld.