Steeds beter blijven

'We moeten eens iets aan kwaliteit gaan doen'. Veel meer is er soms niet nodig om een gesmeerd lopend bedrijf in een staat van volledige chaos en ontreddering te brengen. Maar ja, iedereen doet aan kwaliteit, dus wij ook. En eigenlijk zijn we er al veel te laat mee, dus we moeten er meteen maar goed vaart achter zetten ook.

Dus gaat de Grote Schoffel door de organisatie. Niet zoals bij de tuinman van links naar rechts en van voren naar achteren, maar overal tegelijk. En overal op volle kracht. Alle afdelingen doen meteen mee: de boekhouding net zo hard als de fabriek, want 'kwaliteit' betekent niet alleen dat je een beter product op de markt brengt of je klanten betere service verleent, maar ook dat je beter op je debiteuren let en op je leveranciers, en dat je telefonisch beter bereikbaar...

Rob Ruis
Een goed lopend bedrijf doet reeds aan kwaliteit, misschien onbewust, maar de processen zijn efficiënt en worden effectief uitgevoerd. Het betekent vaak ook dat de verantwoordelijkheden en bevoegdheden reeds zijn gedelegeerd tot op het laagst mogelijke niveau. Verder is het een leuk artikel