Opleiding: Trainer Hormoonfactor
Wat leer ik in de opleiding Trainer Hormoonfactor?
Centraal in de opleiding Trainer Hormoonfactor staan de richtlijnen die Ralph Moorman heeft ontwikkeld voor de relatie tussen gezondheidsproblemen en hormonen. Je leert om vanuit het hormonale systeem naar klachten te kijken en advies te geven op het gebied van voeding, training en stressbeperking.
Aan het einde van de opleiding kun je:
- Je kennis, vaardigheden en technieken toepassen om jouw cliënten op een professionele wijze te begeleiden volgens het unieke Hormoonfactortraject;
- Inzicht geven in de wisselwerking hormonen – voeding – training – stress;
Voor elke cliënt een individueel behandelplan opstellen; Cliënten gedurende lange tijd begeleiden, stimuleren en motiveren; De basisprincipes van coachen toepassen in jouw cliëntcontacten; Wat kan ik als Trainer Hormoonfactor? Door Sonnevelt opgeleide Trainers Hormoonfactor hebben gedegen kennis over het hormonale systeem en kunnen die kennis inzetten om gezondheidsadviezen te geven. Je kunt mensen begeleiden om hun lichaam in een verbeterde of optimale staat te krijgen. Wie zijn mijn medestudenten? De opleiding Trainer Hormoonfactor heeft een brede doelgroep die werkt of werkzaam wil zijn in de gezondheids-/leefstijlbranche, zoals orthomoleculaire therapeuten, natuurgeneeskundigen, diëtisten, gewichtsconsulenten, personal trainers, fitnesscoaches, leefstijlcoaches, mental coaches, stresscounselors, schoonheidsspecialisten, huidtherapeuten, tandartsen en huisartsen. Maar de opleiding wordt ook gevolgd door geïnteresseerden zonder voorkennis die de methode voor zichzelf of hun naasten willen gebruiken. Structuur opleiding Trainer Hormoonfactor De opleiding Trainer Hormoonfactor bestaat uit 5 blokken van 2 aaneengesloten lesdagen (12 EC-punten (SNRO) / 136 PE-punten (KABIZ)). Deze opleiding kan als afzonderlijke opleiding worden gevolgd of als onderdeel van de opleiding Vitaliteitscoach. De eerste helft van de opleiding ligt de nadruk op het opdoen van kennis. Je zelfstudie-tijd zal je in die weken vooral besteden aan het lezen/leren van de stof (met een proefexamen halverwege). In de tweede helft van de opleiding staat de vertaling naar de praktijk centraal. Dan voer je gesprekken met proefcliënten en houd je intervisie. De onderstaande onderwerpen komen aan bod: Het hormoonsysteem tot in de detail uitgelegd Oorzaken en symptomen van hormoonklachten Spijsvertering in relatie tot hormonen Voeding in relatie tot hormonen De hormooncoach aan het werk Training / sport in relatie tot hormonen De psychologie achter eetgedrag Coachen naar gedragsverandering De helicopterview / samenvatting opleiding Ook doe je tijdens de opleiding ervaring op door het houden van sessies met twee proefcliënten. In de intervisie (3 bijeenkomsten) bespreek je je vragen en ervaringen met medestudenten en werk je gezamenlijk casuïstiek uit. Je ervaringen verwerk je in een portfolio. De opleiding wordt afgesloten met een examen.
