Opleiding: CDD Analist

Het beroep CCD-analist zit in de lift: veel instellingen maken gebruik van een CDD-specialist om te voorkomen dat klanten het bedrijf misbruiken voor bijvoorbeeld witwassen of terrorismefinanciering. Middels een grondig klantonderzoek – oftewel customer due diligence (CDD) – maken CDD-analisten een klantbeoordeling, om de risico’s voor het bedrijf te minimaliseren. 

In de opleiding CDD-analist ontdek je hoe dit onderzoek zorgvuldig uitvoert, de complexe wet- en regelgeving toepast, risicovolle situaties en activiteiten herkent en mogelijke risico’s in kaart brengt. Dankzij diverse voorbeeldcasussen leer je de materie toe te passen en krijg je steeds meer gevoel voor het vak.

Uiteraard komt ook de verslaglegging aan bod. Je leert om alle informatie te verwerken en een goed onderbouwd advies te geven over de klant. Door de praktische insteek van de opleiding kun jij je vaardigheden meteen inzetten op je werk en uitgroeien tot de CCD-professional waar de organisatie op kan bouwen.

De opleiding is een verdieping en verbreding voor iedereen die voor zijn of haar werk de Wwft-regels moet kennen, bijvoorbeeld als je bij de Belastingdienst, een bank of een verzekeringsmaatschappij werkt. Als CDD-analist speel jij een betekenisvolle rol in het bedrijf – maar ook in de samenleving.

Je speelt een sleutelrol in het tegengaan van financiële criminaliteit

Jouw werk helpt om de financiële instelling en haar klanten te beschermen. Zo draag je bij aan meer vertrouwen in het financiële systeem en een rechtvaardige en veilige samenleving. 

Je verdiept je in een dynamisch vakgebied

CDD-analist is een relatief nieuwe functie die zich razendsnel ontwikkelt. Er komen steeds weer nieuwe tools en technologieën. Dat geeft jou de mogelijkheid om je vaardigheden aan te scherpen en steeds beter te worden in je vak. 

De vraag naar CDD-analisten groeit

Zowel binnen als buiten de financiële sector zijn CDD-professionals veelgevraagd. Het doen van de opleiding tot CDD-analist vergroot daarom jouw carrièremogelijkheden en zorgt dat jij je kunt ontwikkelen op je werkplek.

Wil je bijdragen aan een veilige, betrouwbare financiële wereld? Schrijf je in voor de opleiding CDD-analist en duik in de wereld van onderzoek, analyse en risicobeoordeling. 

Meer...
€599
Vrij van BTW
Aangeboden door
Laudius
Onderwerp
Customer Due Diligence (CDD)
Niveau
Looptijd
4 dagen
Type product
cursus
Lesvorm
Thuisstudie
Keurmerken aanbieder
SVH - Stichting voor Horeca
CRKBO en BTW-vrijstelling
SVMNIVO
Associatie voor Examinering
Cedeo
ISO register
NRTO
Erkend keurmerk