Opleiding: AI Act & Regelgeving kunstmatige intelligentie, Intellectueel Eigendomsrecht, ICT & Privacy

Deze cursus is bestemd voor advocaten en (bedrijfs)juristen.

AI wordt inmiddels breed toegepast in de maatschappij. De verwachting is dat het gebruik van AI toepassingen, producten en diensten waarin AI is geïntegreerd in de nabije toekomst verder zal toenemen. Daarmee wordt AI een onderdeel van bestaande rechtsgebieden. Kennis op hoofdlijnen van het regelgevend kader voor kunstmatige intelligentie (AI) is dan ook een must voor iedere praktijkjurist.

Mr. Feyo Sickinghe en mr. Shima Abbady van het internationale AI team van Bird & Bird geven een overzicht van de regelgeving voor kunstmatige intelligentie en tips voor toepassing in de praktijk.

De Europese Artificial Intelligence Act (AI Act) is in werking getreden op 1 augustus 2024 en is een van de meest veelbesproken onderwerpen in de juridische praktijk. Het doel van deze verordening is het verbeteren van de werking van de interne markt door het vaststellen van een uniform rechtskader, met name voor de ontwikkeling, het op de markt brengen, het in gebruik nemen en het gebruik van AI-systemen.

De verordening beoogt de toepassing van op de mens gerichte en betrouwbare kunstmatige intelligentie te bevorderen en een hoog niveau van bescherming van de gezondheid, de veiligheid en de Europese grondrechten te waarborgen tegen de schadelijke gevolgen van kunstmatige intelligentiesystemen en ter ondersteuning van innovatie.

De nieuwe regels in de AI Act gaan gelden voor iedereen die in de EU AI-systemen op de markt brengt, ontwikkelt of in de praktijk toepast. De verordening is horizontaal van toepassing. De eerste verplichtingen zullen al na een halfjaar gaan gelden. Ondertussen staan de ontwikkelingen in Nederland buiten de EU ook niet stil.
Meer...
€395
ex. BTW
Aangeboden door
Sdu Opleidingen & Events
Onderwerp
Intellectueel eigendom & Auteursrecht
Acceptance and Commitment Therapy (ACT)
Privacy (algemeen overzicht)
Niveau
Looptijd
1 dag
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Utrecht
di 10 dec. 2024
Keurmerken aanbieder
Cedeo
Nederlandse Orde van Advocaten
NBA