Opleiding: Basisopleiding Schoonheidsspecialist

Als schoonheidsspecialist geef je mensen een echt verwenmomentje. Een huidverzorging in een ontspannen sfeer, wat wil een mens nog meer? Als je wil weten of dit afwisselende beroep bij je past, of als je het gewoon ontzettend leuk vindt om anderen mooi te maken, dan is de basisopleiding Schoonheidsspecialist een must.

Je kunt je verheugen op een heel gevarieerde opleiding: je maakt uitgebreid kennis met alle aspecten van het vak. Het geven van huid- en lichaamsbehandelingen? Check! Het werken met schoonheidsapparatuur en cosmeticaproducten? Check!

Daarnaast duik je in het thema klantcontact, want als schoonheidsspecialist zie je uiteenlopende cliënten. De een wil een harsbehandeling, een ander tips voor een stralende huid. Je leert hoe je met die wensen omgaat en het juiste advies geeft. Zo heb je na de opleiding alle basiskennis in huis om je klanten perfect te adviseren.

Met deze basisopleiding Schoonheidspecialist ontdek je welke kennis en vaardigheden essentieel zijn voor het werk van een schoonheidsspecialist. De basisopleiding Schoonheidsspecialist richt zich op de theoretische kennis die je nodig hebt om dit vak uit te oefenen. Deze opleiding is perfect voor jou als je wilt ontdekken wat het beroep inhoudt en of het bij jou past. Ook kun je vaak al als medewerker aan de slag in een schoonheidssalon.

Ben je helemaal verliefd geworden op het vak en droom je van een eigen salon? Dan is het volgen van een branche-opleiding een aanrader. Daarmee kun je het officiële diploma tot schoonheidsspecialist halen en je klanten én jezelf laten stralen. Met deze basisopleiding bereid je je voor op de vier theorie-examens van de erkende exameninstelling TCI. Als je deze examens met succes afrondt, krijg je vrijstelling voor het theoretische gedeelte als je later besluit om de branche-opleiding te gaan volgen.

Je leert de basis van huidverzorging

Ontdek hoe je de huid van gezicht en lichaam kunt verzorgen en verfraaien. Leer welke producten en behandelingen geschikt zijn voor verschillende huidtypen.

Je doet kennis op van huidtypen

Je leert de verschillende huidtypen herkennen en begrijpt welke behandelingen en producten het meest geschikt zijn voor elk huidtype.

Je krijgt inzicht in lichaamsanatomie

Begrijp de basisprincipes van de anatomie van het lichaam. Deze kennis helpt je om behandelingen veilig en effectief uit te voeren.

Je hebt kennis van hygiëne en veiligheid

Je bent bekend met de hygiënische en veiligheidsnormen die nodig zijn in een schoonheidssalon en kunt deze effectief toepassen.

Je leert behandelingen voor te bereiden

Ontdek hoe je behandelingen goed voorbereidt en welke materialen en producten je nodig hebt voor een professionele uitvoering.

Je oefent met basisbehandelingen

Doe een eerste praktische ervaring op met het uitvoeren van gezichts- en lichaamsbehandelingen, zoals gezichtsmassages en make-up aanbrengen. Pas deze technieken direct toe in de praktijk.

Je oriënteert je op het vak

Deze opleiding helpt je te ontdekken of het beroep van schoonheidsspecialist bij je past. Je krijgt een stevige basis om verder te leren of om te werken in een schoonheidssalon. Je bent goed voorbereid op de vier theorie-examens van de erkende exameninstelling TCI, wat je een sterke basis geeft voor verdere studie.

Wil jij bijdragen aan het welzijn van jezelf en je klanten? Schrijf je in voor de basisopleiding Schoonheidsspecialist en zet de eerste stap in de beautybranche.

Meer...
€499
Vrij van BTW
Aangeboden door
Laudius
Onderwerp
Schoonheidsspecialist / Schoonheidsverzorging
Niveau
Looptijd
6 dagen
Type product
cursus
Lesvorm
Thuisstudie
Keurmerken aanbieder
SVH - Stichting voor Horeca
CRKBO en BTW-vrijstelling
SVMNIVO
Associatie voor Examinering
Cedeo
ISO register
NRTO
Erkend keurmerk