Opleiding: Ontslag van de statutair bestuurder

Curusbeschrijving

In deze cursus gaan we in detail in op de rechtspositie van de statutair bestuurder in ontslag situaties. De nadruk zal hierbij liggen op de bestuurder van de besloten vennootschap, maar uiteraard gaan we ook in detail in op de unieke situatie van de verenigings- en stichting bestuurder. Aan de orde komen vraagstukken als de vennootschapsrechtelijke en arbeidsrechtelijke vereisten voor schorsing en ontslag, de toepassing van opzegverboden (de ‘VanKalmthout-leer’), de vormvereisten bij onstlag op staande voet en uiteraard de (strategische) keuzes voor de statutair bestuurder om na een ontslag ofwel vernietiging ofwel een billijke vergoeding te claimen.

Spreker

Mr. D. (Daniël) van Gerven is advocaat en partner bij Ploum te Rotterdam en is tevens wetenschappelijk docent aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarvoor is hij meer dan een decennia werkzaam geweest bij de Brauw Blackstone Westbroek. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht in brede zin, met een nadrukkelijke focus op het ontslagrecht, medezeggenschapsrecht en beloningskwesties. Daniël is cum laude afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit, heeft de postacademische leergang arbeidsrecht (PALA) cum laude afgerond en hij heeft tevens gestudeerd aan de London Business School. Hij is auteur van diverse juridische bijdragen (waaronder SDU Commentaar Arbeidsrecht) en verzorgt regelmatig juridische trainingen.

Doelgroep

Onder meer advocaten, belastingadviseurs, (bedrijfs)juristen, medewerkers van trustkantoren, HR(M) en P&O professionals, en overige professionals die met het arbeidsrecht te maken hebben. 

Certificaat en opleidingspunten

Na afloop van de cursus ontvangt u een certificaat van deelname (3 opleidingspunten / PO/PE).

Lesmateriaal

Als onderdeel van de cursus ontvangt u lesmateriaal (kort voorafgaand aan de cursus of direct na afloop van de cursus).

Meer...
€225
ex. BTW
Aangeboden door
Iuris Legal
Onderwerp
Ontslagrecht
Besturen
Niveau
Looptijd
3 dagen
Taal
nl
Type product
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Min: 10
Max: 25
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Online via Zoom
vr 4 okt. 2024
Keurmerken aanbieder
NBA
Nederlandse Orde van Advocaten
NEVOA