Opleiding: Pilates Instructeur

Pilates doet wonderen voor lichaam en geest. Dankzij de unieke oefeningen maak je elke lichaamsvezel sterker en soepeler en daar pluk je continu de vruchten van: op de fiets, achter je bureau en tijdens het boodschappen doen. Steeds meer mensen willen van deze effecten genieten – en zijn op zoek naar een docent. Met de opleiding Pilatesinstructeur kan jij ze begeleiden naar een gezond en gebalanceerd leven.

Je verdiept je eerst in de basisprincipes: centrering, ademhaling, precisie, concentratie, controle en bewegingsstroom. Vervolgens ga je deze principes integreren in de basisbewegingen van pilates én in de oefeningen voor gevorderden. Voor je het weet ben jij een professional op de mat en de apparaten.

Daarna krijg jij het lesgeven onder de knie. Via lesvoorbeelden en -sjablonen leer je inspelen op de behoeften en het niveau van je leerlingen. Een betere lichaamshouding? Meer lenigheid? Minder rugklachten? Jij weet vol zelfvertrouwen de juiste oefeningen te kiezen, zodat jouw studenten zich herboren voelen.

Na de opleiding kan jij als (zelfstandig) docent lesgeven, als sportinstructeur je diensten uitbreiden, op je huidige werk pilates voor collega’s verzorgen of vrienden en familie meenemen in de wereld van pilates.

Je vergroot het fysieke en mentale welzijn van anderen

Jouw kennis, enthousiasme en betrokkenheid zorgen ervoor dat je leerlingen al na enkele weken een verschil merken, zoals een betere ademhaling en soepele spieren. Dit is geweldig om te zien en motiverend voor jou én de student.

Je werk is enorm afwisselend

Pilates is geschikt voor een brede groep mensen: van een tachtigjarige die haar evenwicht wil verbeteren tot een topsporter die blessures wil voorkomen. Jij stelt steeds weer een unieke serie oefeningen samen, waardoor jouw werk uitdagend en veelzijdig blijft.

Je kunt je blijven ontwikkelen

Als pilatesinstructeur ben je nooit uitgeleerd. Je kunt bijvoorbeeld steeds complexere oefeningen doen of je specialiseren in een bepaalde doelgroep, zoals zwangere vrouwen of mensen met chronische klachten. Zo blijf jij groeien in je vak.

Wil jij je verdiepen in de transformerende kracht van pilates? Volg de opleiding Pilatesinstructeur en word de favoriete docent van je studenten.

Meer...
€649
Vrij van BTW
Aangeboden door
Laudius
Onderwerp
Pilates
Niveau
Looptijd
6 dagen
Type product
cursus
Lesvorm
Thuisstudie
Keurmerken aanbieder
SVH - Stichting voor Horeca
CRKBO en BTW-vrijstelling
SVMNIVO
Associatie voor Examinering
Cedeo
ISO register
NRTO
Erkend keurmerk