Opleiding: MBO Beroepsopleiding Medewerker Facilitaire Dienstverlening (niveau 2)
Als medewerker Facilitaire Dienstverlening draag je bij aan het primaire proces binnen bedrijven en organisaties. Je bent een aanspreekpunt, assisteer je bij het beheer van gebouwen, voer je logistieke activiteiten uit, doe je administratief werk en verricht je cateringwerkzaamheden. Je hebt oog voor en kan snel schakelen tussen dienstverlening, hospitality, gebouw en omgeving. Je bent daarbij in staat flexibel in te spelen op wisselende situaties. Met je dienstverlenende instelling neem je werk uit handen van interne en externe betrokkenen van een organisatie/bedrijf. Zo draag je indirect bij aan het resultaat van de organisatie. Als Medewerker Facilitaire Dienstverlening heb je de mogelijkheid je te specialiseren in één of meer van de onderdelen van het facilitaire werkveld.Doelgroep
Deze opleiding is bedoeld voor cursisten die zich willen ontwikkelen binnen het beschreven vakgebied. Deze MBO Beroepsopleiding omvat alleen de beroep specifieke onderdelen van de opleiding. De BPV-opdrachten, de talen, rekenvaardigheden en burgerschap vallen buiten de scope van deze opleiding.
Leerwijze
Bij Holland Opleidingen - Virtual Classroom studeer je online in kleine groepen. Via een videoverbinding zoals Zoom/Skype of Microsoft Teams volg je de studiebijeenkomsten. De groepen zijn niet groter dan 8 personen waardoor er voor iedere cursist voldoende aandacht is. Via de online verbinding geven onze bevlogen en ervaren vakdocenten de studiebijeenkomsten met veel enthousiasme. Je maakt opdrachten, cases en wanneer je vragen hebt, kun je deze stellen aan de desbetreffende docent.
Voorbereiding
Wanneer je kiest voor de dagopleiding, bereid je 2 studiebijeenkomsten per keer voor. Voor de avondopleiding bereid je 1 studiebijeenkomst per keer voor. Iedere studiebijeenkomst vergt ongeveer 3 tot 5 uren voorbereiding. Je dient je ook voor de eerste bijeenkomst voor te bereiden.
Diploma
Tijdens de opleiding worden de meeste modules afgerond met een schriftelijke toets. Voor bepaalde modules schrijf je een Verbeterplan Praktijk-Case. Door het schrijven van deze Verbeterplan Praktijk-Case kun je aantonen de behandelde onderwerpen te beheersen. Door het onderwerp toe te spitsen op de eigen situatie, kan het geleerde direct in de praktijk worden gebracht. Wanneer je alle modules met een positief resultaat afsluit, ontvang je het officiële Holland Opleidingen Groep-diploma digitaal.
