Aflevering 109: 'Waarin Royston naar Sint Petersburg gaat en Wesley weer naar huis.'

'Dag lezertjes, ja het gaat helemaal niet goed. Niet met de avonturen van Wesley en Royston, nou ja met de laatste wel, en niet met het feuilleton, begrijp ik. Och, we houden de moed er maar in! In het kort de avonturen van onze vrindjes tot nu toe: het is nu 28 juni 2008 en Royston vertrekt naar Sint-Pe-ters-burg, ver weg joh! Hij is gekocht voor € 250.000.000, jawel een 2 een 5 en 7 0-en, door een Russische mega-mogul-tycoon-magnaat; een re-cord-be-drag! Royston is nu zijn persoonlijk eigendom en dat mede dankzij bemiddeling door ome Dick. Met Wesley gaat het intussen minder goed. Wesley had de afgelopen maanden zoveel heimwee, hij moest zoveel huilen dat zijn vriend Henk het goed vond als hij weer terugkwam. Henk had nog wel een plekje vrij voor Wesley. Sneu maar toch fijn voor .....'

STOP. Sorry, hier kap ik het feuilleton af (als er al sprake was van een feuilleton.....). Het is 'slechts' een voorbeeld, cynisch wellicht, een metafoor, een mythe, een legende, een sprookje, een gotspe misschien. Er is helemaal geen feuilleton over 'Wesley & Royston' en: 'iedere overeenkomst met de werkelijkheid is .....' U zegt het. (hoewel.....)

Gisteren kreeg ik de vraag 'heb ik iets gemist? waar zijn de eerste 22 afleveringen?' Voor mij een grappige vraag maar aan de lezer excuses: er zijn nimmer eerdere of meerdere afleveringen van het feuilleton 'Wesley & Royston' geweest u mist dus niets, en ze zullen er ook nimmer komen (nb: denk ik....).

De 'boodschap er achter', de essentie van het 'feuilleton' lees je vooral in de 'berichten van de redactie' onder aan beide afleveringen. De redactie, maar ook de uitgever, raken lichtelijk in paniek, zo lezen we, als blijkt dat er aan het 'goed gelezen feuilleton' een vroegtijdig einde dreigt te komen. Dit omdat de drukker niet aan zijn druk(ke) verplichtingen kan voldoen. De drukker kent namelijk een ernstig personeelstekort! Een tekort dat niet zomaar is opgelost, een tekort dat er toe leidt dat de jacht op elkaars personeel een essentiële tijdsbesteding wordt..... (zie de ontvoerde Chinezen in 'aflevering 27')

Staat deze drukker hierin nu alleen, in de nadelige gevolgen van dit internationale personeelstekort? Nee hoor, eerder deze week hoorden we in Het NOS Journaal ondernemers verklaren dat zij marktkansen, groeimogelijkheden dus, moeten laten liggen omdat zij 'eenvoudigweg' geen medewerkers hebben die het werk kunnen uitvoeren.

Die paar organisaties, nou ja 'paar', die uit schijnbare onwetendheid dat ze personeel tekort komen tóch willen groeien en zo de druk op hun werknemers opvoeren zorgen er 'slechts' voor dat het overwerk in Nederland belangrijk toeneemt. Ook dat hoorden we deze week. Al dat overwerk lost echter nauwelijks iets op, zo blijkt, want afspraken kunnen (toch) niet worden nagekomen, de kwaliteit van het produkt c.q. de dienst is slecht en wordt slechter etc. en klanten zijn ontevreden. (nb: 'Zelfs Chinezen kopen nu liever geen producten meer van eigen bodem!' een Chinees staatsburger in het NOS Journaal n.a.v. terugroepactie MATTEL, speelgoed dat geproduceerd wordt in China. De Chinese consument als 'het zout der aarde' bestaat dus niet meer..... ) 

Denkt u nu, of uw organisatie, nog steeds te licht over het personeelstekort? Leest u dan eens het "populaire jaarverslag van het RWI, 'a page turning year' ". Misschien dat uw organisatie daarop haar planning kan aanpassen.

(& 'Wesley & Royston'? Zij gaan intussen op zoek naar het antwoord op de vraag waarom er toch nog zo'n grote groep van hun lezertjes thuis zit. Een grote groep die de tijd heeft om hun feuilleton te lezen en die dus niet deelnemen of kunnen deelnemen aan ons arbeidsproces. Dat zijn bij elkaar toch nog altijd zo'n 200.000 'lezertjes'! 'Misschien zijn er onder hen wel drukkers bij!'......)

CyberSale, 50% korting op een Pro-abonnement 

Verbeter je persoonlijke effectiviteit en managementvaardigheden. Begin het jaar goed en krijg toegang tot toepassingsgerichte kennis.
Upgrade uw gratis lidmaatschap, word een Pro