Man humeurig om vriendinnetjespolitiek

De discussies over de verschillen tussen mannen en vrouwen zijn nog niet uitgewoed. Recent sprak ik (in de trein, dat spreekt vanzelf) iemand die werkzaam was bij de Spoorwegen. Binnen het reizigersbedrijf zie je steeds meer vrouwen op leidinggevende posities, was zijn stelling. Hij keek er een beetje narrig bij.

Ik vroeg waarom hij zo humeurig keek. Hij zei dat hij het onrechtvaardig vond wat er gebeurde. Vrouwen werden bevoorrecht, zeker bij 'het spoor', voegde hij er aan toe. De vrouwen op leidinggevende posities waren volgens hem allemaal vriendinnen van elkaar. Dat vond hij 'verwerpelijk'.

Ik moest lachen. Mannen blinken al eeuwen uit in vriendjespolitiek. Niemand benoemt dat expliciet, omdat het fenomeen moeilijk te grijpen is. Vrouwen hebben de grootste moeite om een plaats te verwe...

Michael Berg
Blijkbaar zijn ze bij de NS actief bezig met hun diversiteitsmanagement, straks krijg je ook nog etnische minderheden in leidinggevende functies!! Wat voor reacties zullen we daarop krijgen.

In ieder geval gaat het erom, wat is functioneel en als vrouwen in leidinggevende functies functioneel zijn, is er geen recht om daarover te klagen. Het zal nog wel even duren voordat ook de grote commerciele organisaties doorgaan krijgen dat diversiteit functioneel is. Een verandering zit er aan te komen, verandering van identiteit gaat nu eenmaal niet zonder weerstand, de tijd zal het ons leren.

Hartelijke groet
Renzo Verwer
aha,. bert, dus als een man een bep. gedrag vertoont is het fout, wanneer een vrouw exact hetzelfde gedrag vertoont is het opeens goed.
Interessante moraal vind ik dat. Heel interessant.
Wimpie
renzo: misschien was het gedrag van die man steeds al fout, alleen werd het van die man steeds geaccepteerd, door de andere mannen, maar nu hij er op aangesproken wordt moet het ineens verdedigd worden. en mag een vrouw vooral niet hetzelfde gedraag gaan vertonen. je moet de zaken niet gaan omkeren.

Meer over Emotie management