'Creativiteit op het werk, wat moet ik ermee?' vroeg iemand me onlangs. Die onderschatting van creativiteit kom je meer tegen (al in het onderwijs; zie de komische hoogleraar in bijgaande video). Deze week geef ik dag 2 van de training en ik ga er veel meer geven het komende jaar (dag 1 kreeg een 9,1 van de deelnemers). Daarvoor moest ik me jaren verdiepen in het onderwerp en met honderden mensen sperken. (Voor wie interesse heeft: bertoverbeek@icloud.com en https://www.bertoverbeek-pitchersupport.org/)
Mensen hebben beelden bij het woord 'creatief' en denken dan dat ze dat niet zijn. Ook zien ze er te weinig de waarde van. Creativiteit trainen is echter voor iedereen mogelijk en je traint gelijk ook een aantal andere dingen. Een open instelling bijvoorbeeld. En hoe je anderen meeneemt in je ideeën. Hoe je vergadert over ideeën zonder door elkaar heen te roepen. Hoe je sneller problemen leert oplossen, zowel op inhoudelijk niveau als op het niveau van samenwerking en teamcohesie. En hoe je jezelf toe staat om fouten te maken, wat je de kans geeft om origineel te zijn en minder perfectionistisch.
Kortom: alle reden om deel te nemen aan een tweedaagse training (info via https://www.bertoverbeek-pitchersupport.org/ ) Ik geef inmiddels ook lezingen over het onderwerp. Daarbij komen alle bekende goeroes langs: John Cleese, Edward De Bono, Mihaly Czikcentmihaly, Elkhonon Goldberg en ook de nodige kunstenaars.
Maar de humoristische hoogleraar Sir Robinson laat je waarschijnlijk goed zien waarom creativiteit nuttig is. Meld je rustig bij me voor vrijblijvende info. (Het schilderij op de foto bij dit artikel is van Vlada Lisinenko die prachtige portretten maakt. Ook daarvoor kan je via het genoemde mailadres reageren.)
Waar vind ik toepasbare kennis en gedeelde ervaringen?
Probeer het Pro-abonnement een maand gratis
En krijg toegang tot de kennisbank. 110 onderwerpen, kritisch, wars van hypes, interactief en geselecteerd op wat wél werkt.
Word een PRO