We praten en plannen wat af met elkaar om verandering binnen teams of organisaties voor elkaar te krijgen. Toch ontstaat steeds meer het besef dat we hierdoor maar lastig tot daadwerkelijke verandering en prestatieverbetering komen. Door de toenemende complexiteit van organisaties en snelheid van ontwikkelingen heeft niemand een glazen bol om vooraf te voorspellen welk veranderplan succesvol gaat zijn. Simpelweg ook omdat elke context zijn ‘eigen’ eigenaardigheden heeft. Kom daarom liever versneld in beweging en leer door te doen! Experimenteer bijvoorbeeld hier en nu met gedrag en acties om de gewenste cultuurverandering voor elkaar te krijgen, in plaats van er alleen over te praten. Dit artikel gaat over hoe je de effectiviteit van veranderingen vergroot door een bepaalde manier van kijk...
Move before you’re ready
Probeer het Pro-abonnement nu 1 maand gratis
Upgrade naar een pro-abonnement
- Met onbeperkt toegang tot alle artikelen en de kennisbank
- Gratis Ebooks en Kortingen op events & webinars
- Een eigen bibliotheek met uw favoriete artikelen
1 maand gratis, daarna € 16,50 per maand of € 200,-- per jaar. (exclusief BTW)
Bent u al lid? Log dan in.
Tijdens het lezen viel mij de impliciete perpectief verschuivingen op.
Wie is de 'je' wanneer Simon dat gebruikt? Is dat iemand die stuurt binnen de organisatie? Is dat een (TWST-)consultant? En in welke positie functioneert hij/zij dan?Mag het iedereen zijn? Is het steeds een andere actor, te begrijpen vanuit de context van de zin? Juist dat laatste was aanleiding voor mijn vraag:)
Voor mij is deze vraag belangrijk. Hoe neemt iemand iemand anders mee in het gedachtengoed en de realisatie daarvan? Ben 'je' onderdeel van het veranderen, of ben 'je' relatief beschouwend, coachend, sturend betrokken?
Ben benieuwd naar wat reacties...!