Anno 2004 blijkt dat de Nederlandse internationale concurrentiepositie ernstig onder druk staat vanwege de hoge loonkosten in samenhang met onvoldoende productiviteit. Landen als Japan en Amerika zijn nu sterk bezig zijn om “Lean” concepten te introduceren en te implementeren in allerlei bedrijfstakken van de industrie tot de dienstverlenende sector om zodoende „waste“ uit bedrijfsprocessen te elimineren waardoor efficienter en daardoor productiever en tegen lager kosten geopereerd kan worden. Waar blijft Nederland met het introduceren en implementeren van „Lean Thinking“? Is het een bewustzijns vraagstuk? Staan Nederlandse ondernemingen niet open voor deze cultuurverandering? Wat is het toch dat de meest voor de hand liggende methoden om een „value stream“ van processen te genereren en „w...
Waar blijft “Lean Thinking” in de Nederlandse economie?
Probeer het Pro-abonnement nu 1 maand gratis
Upgrade naar een pro-abonnement
- Met onbeperkt toegang tot alle artikelen en de kennisbank
- Gratis Ebooks en Kortingen op events & webinars
- Een eigen bibliotheek met uw favoriete artikelen
1 maand gratis, daarna € 16,50 per maand of € 200,-- per jaar. (exclusief BTW)
Bent u al lid? Log dan in.
De bekrompenheid van meing manager zou weg moeten vallen, werknemers zien het anders en zij zijn het uitvoerend gedeelte.
In de huidige economie kan ik me ook voorstellen dat werknemers niet staan te springen om deel te nemen want „waste“ uit bedrijfsprocessen halen betekent in hun ogen een mooie manier om te overbodigheden eruit te zetten.
Mits duidelijk en goed uitgelegd zal iedere werknemer wel meewerken, efficiënt boven effectief.