Verzekeraars, banken, tussenpersonen ....

Zes grote Nederlandse financiële instellingen blijken provisies op koopsommen aan tussenpersonen te betalen die niet veel onderdoen van die van de bijna failliete DSB Bank. Dat blijkt uit een geheime brief van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) uit juni j.l.. Deze uitkomst is frappant omdat DSB Bank aan het wankelen werd gebracht door publicaties over de hoge provisies van 80% die de bank zou rekenen, zo meldt het FD

De hoge provisies van DSB waren dus helemaal geen uitzondering. In lijn met wat bij die bank vanuit boze klanten al is gebeurd zal het niet meer lang duren of de claims zullen ook bij andere banken en (grote) tussenpersonen binnenrollen. Niek Hoek CEO van Delta Lloyd roept dan wel op BNR dat hoge provisies voor een klein deel van de markt gelden, maar AFM stelt dat het gr...

Willem E.A.J. Scheepers
Deels mee eens Grimbert, toch is dit een uitkomst uit het door, ons zelf verkozen(!), economische systeem dat wij hanteren.

Mij verbaast het dat politici én economen nu (pas....) over elkaar heenvallen terwijl de hoogte van de provisies in de bancaire wereld al decennialang een vast item is. Dit staat zelfs los van zelfstandige bemiddelaars (nb; anders zou een bank zelf veel goedkoper dienen te zijn, toch?)
Bankiers wisten alleen op enig moment niet meer waar ze met al dat geld naar toe moesten & op dat moment, ca. 10 jaar geleden, besloten zij om het dan maar aan zichzelf uit te keren. Wij stonden erbij & keken ernaar, toen de tijden nog Goed waren.

Maar een, overigens goed geacteerd(!), DRAMA, dat is 't.
Zie ook partnersite www.managementpro.nl
Jos Steynebrugh
Kennelijk komen we pas in beweging bij een watersnood, als voetballen wordt verboden of als de prijs van bier & chips tienmaal zo hoog wordt.

Sigaretten (4,60 is ECHT een ouderwets tientje), benzine waarvan de prijs voor 90% uit fiscale componenten bestaat vermochten niet om Nederlanders met de voeten van het kratje bier af te krijgen.

Niet zeuren dus, Nederland, maar WÈL nu actie. Dit is absurd aan het worden.

Jos Steynebrugh

Meer over Het spel om poen en prestige