Stel je een sector voor waar iedereen elkaar napraat, vooroordelen continu worden bevestigd en vernieuwing en innovatie langzaam of niet tot stand komen. Waar de belangrijkste professionals lastig te vervangen zijn en tot de best betaalden van Nederland behoren. Waar feiten en serieus onderzoek worden afgedaan als onzin. Hoe wil je daar verandering bereiken?
Dát was de uitdaging waar ik plots en ongezocht voor stond. En die ik eigenlijk alleen door uithoudingsvermogen en mijn ongeloof in het voortdurend negeren van de feiten, heb volgehouden.
De casus die ik beschrijf is in één opzicht simpel: De feiten in de casus pleiten overtuigend in een bepaalde richting. In de wereld van beter managen en organiseren moeten we het vaak doen met een serie voorbeelden van 'slagen of falen'. Pas als het ...
In afwachting van nader bericht, groet, Guus
Meerdere professionals in de ICT-sector weten precies wat er mankeert en beschrijven dit al 2 decennia in de vakpers. Journalisten doen onderzoek en bevestigen, jaar in jaar uit, dit beeld met de nodige aanvullingen en details in schrille kleuren.
In ons dossier <a href="https://www.managementsite.nl/dossiers/ict-projectmanagement-overheid-it-projecten" rel="noopener" target="_blank">ICT-projectmanagement bij de overheid</a> zijn deze gegevens al jaren beschikbaar. We houden de misstanden bij tot de dag van vandaag. De remedie is bekend maar de omslag in denken en doen blijft uit.
Willem Mastenbroek, hoofdredacteur ManagementSite.
https://www.trouw.nl/home/kan-halsema-de-amsterdamse-brandweerman-temmen-~afba4c5f/
Groetjes, Guus
Eind jaren 80 werd door een automatiserings onderneming waar ik deel van uit maakte een zogenaamd rule driven expert systeem voor pc's ontwikkeld. Het systeem zou door een bank worden gebruikt voor het beoordelen van lease aanvragen. De resultaten waren verbluffend en fataal.
Iedereen kon op een verantwoorde manier een onderneming beoordelen op de voor de bank belangrijke criteria.
FOUT. De pikorde (Ego's) kwamen in het geding en dat was einde van het verhaal
Allemaal een zo Zen-mogelijk weekend gewenst!
In de WSJ een verhaal over het Belgische voetbal en hoe de crisis van Euro 2000 in België en Nederland ervoor zorgde dat het roer in Belgie omging. (The Professor Who Helped Make Belgian Soccer a World Power) Mede dankzij een professor van de KU Leuven. Het kan dus wel. 'Wat moet er veranderen binnen ons Belgische voetbal' was de vraag na de vroege uitschakeling in 2000. 'Bijna alles', was het antwoord. En zie nu na 18 jaar de effecten. Je zou willen dat...
Heel interessant. Die professor van de KU, heeft die een speciale overredingskracht? Hoe is hij erin geslaagd om België te overreden en waarom is dat in Nederland maar niet gelukt?
In afwachting van nader bericht en met vriendelijke groet, Guus