Claire Boonstra heeft lef. Althans, dat vind ik. Boonstra is niet langer actief voor technobedrijf Layar, maar jaagt sinds eind 2012 een grotere droom na: het verbeteren van het onderwijs. Ze ziet in het huidige tijdsgewricht hét moment om af te stappen van het bekende, gestandaardiseerde, onderwijssysteem. Een systeem met twee nare bijwerkingen: het laat geen ruimte voor (anders denkend) talent en het werkt hiërarchische bedrijfsstructuren in de hand. Een hiërarchie waarbij commitment aan de bestaande ziens- en handelswijzen betekent dat je stijgt op de ladder.
Boonstra meent dat de vraagstukken in onze huidige maatschappij meer baat hebben bij andere structuren. Te beginnen bij het onderwijs. Als ik in bijeenkomsten de contouren van haar droom schets, merk ik nog niet altijd herkenning. ...
Met vriendelijke groet,
Pieter Schaffels
Directeur Communicatie en Investor Relations
Ordina N.V.
Bijvoorbeeld: rechtennieuws.nl/ANP
"Diverse IT-bedrijven vragen duurdere werknemers om salaris in te leveren.
Dat meldde het Financieele Dagblad maandag op basis van gesprekken met de bestuurders van bedrijven als Capgemini en Ordina. De salarisverlaging loopt bij Capgemini in sommige gevallen op tot 10 procent en raakt 400 veelal oudere werknemers.
Bij automatiseerder Ordina komt demotie volgens personeelsdirecteur Wouter van Essenberg op beperkte schaal voor, als salarissen niet meer aansluiten op de marktwaarde. Het gaat daarbij ''vaker'' om oudere werknemers, zei hij tegen het FD."