Als u niet weet wat een penguin, panda, venetie en koffie met elkaar te maken hebben dan weet u waarschijnlijk niet hoe Google werkt. Lees dan vooral verder en ontdek de grootste mythen als het gaat om online marketing.
Google is de absolute marktleider in Nederland. Dat komt doordat hun zoekresultaten super-relevant zijn. Googles’ eerste waarheid is dan ook: “Richt je op de gebruiker en de rest komt vanzelf”. (zie hier alle Google waarheden) Vroeger was Google minder goed en waren er veel omwegen die je als site-eigenaar of marketeer kon bewandelen om de algoritmes* te omzeilen. Ondanks dat jouw site helemaal niet relevant was kon je dan toch op de eerste pagina komen. Tegenwoordig is dat een stuk lastiger, mede daarom starten veel bedrijven uit gemak met AdWords.
Dank voor dit waardevolle artikel. Alleen de laatste ben ik het niet mee eens.
Je kunt de vindbaarheid van je site verhogen door te kijken waar je doelgroep naar zoekt. Daarin is zeker een onderscheid te maken tussen geoorloofde en ongeoorloofde technieken. Dit geef je zelf al aan in je artikel wat wel en niet mag volgens Google. Zoals het verstoppen van keywords met achtergrondkleur duidelijk 'Blackhat' is.
Maar verder een waardevol artikel.
Vriendelijke groeten,
Bart
Ter aanvulling zou je nog kunnen schrijven over onderwerpen die zeker niet vergeten mogen worden. Bijvoorbeeld locatie en techniek (code).
Echter bestaan meta tags uit verschilende delen, namelijk title tag, description tag en de bovengenoemde keyword tag.
De keyword tag (waar je dus alle - voor die pagina relevante - losse keywords in plaatst) wordt al jaren niet meer gebruikt door Google.
De meta title en description blijven echter zéér belangrijke rankingfactoren. Je moet alleen niet aan 'keyword stuffing' doen bij deze tags. Dan beboet Google je inderdaad.
Schrijf daarom goedlopende zinnen voor zowel title als description waarin je 1 á 2 keywords verwerkt. Vergeet ook niet dat deze tags als 'advertentie' tekstje gelden om bezoeker op jouw webpagina te krijgen vanuit de zoekresultaten. Vul ze dus altijd zelf in, anders kiest Google een snippet (die niet altijd even gunstig is)!
Inderdaad, ik heb het over meta- keyword tags.... Uit gewoonte kort ik dit vaak af als "metatag". Bedankt voor de aanvulling!
Vriendelijke groet,
Paul.
Dank je!
Ik ben het met je eens dat er veel zaken zijn onder "blackhat" seo vallen. Daarom hou ik hier ook een kort betoog om van de term "whitehat" af te stappen.... Puur omdat er vrijwel niks is wat 100% mag, dit maakt de term verwarrend. Sommige klanten vragen bijvoorbeeld om whitehat-linkbuilding, wat vrijwel niet mogelijk is. (mits je zorgt voor supergoede artikelen zodat andere sites vrijwillig naar je linken).
De term "blackhat" mag wat mij betreft gewoon behouden blijven.
Groeten,
Paul.
https://www.dtg.nl/kennis/kennisartikelen/websites/seo-wat-is-het-en-hoe-zet-ik-het-slim-in-als-ondernemer.aspx
Ik zou zeggen dat vorig jaar de waarde van social voor SEO nog niet geheel bewezen was. Maar nu lees je op alle expert-sites dat ze elkaar versterken, dat vooral social de seo versterkt. Niet enorm veel, maar wel genoeg om van waarde te zijn. Het is dus slim om je seo specialist meteen community management skills te leren en hem een mooie LinkedIn of Facebook pagina aan te laten maken.
Doe er je voordeel mee..
http://seorate.nl