Bert Overbeek is trainer, coach en interim manager, maar tegenwoordig kan je ook zeggen: organisatiedokter en -innovator. Opgeleid door NS en Schouten en Nelissen, besloot Jongebazen-oprichter Bert Overbeek na 25 jaar loondienst om voor zichzelf te gaan werken. Hij wilde zijn klanten meer op maat bedienen, de basis van zijn werk verdiepen en de kwaliteit van zijn werk vergroten en had het gevoel dat hij daarvoor onafhankelijk moest kunnen opereren. Hij is er gelukkig van geworden. (Website met filmpje: www.pitchersupport.jimdo.com)
Prof. dr. Mastenbroek van Managementsite ‘ontdekte’ dat Overbeek meer kon dan bedrijven helpen met verbeteringen van resultaat en sfeer. Hij vroeg de schrijvende organisatieontwikkelaar of hij een weblog voor jonge managers wilde bijhouden, als partnerlink van het grote ManagementSite. Dat was tien jaar geleden. Sindsdien schreef Overbeek bijna 1500 artikelen en zes boeken. Ze werden uitgegeven door Haystack en door Futuro Uitgevers. Twee boeken werden bestsellers en eindigden in de top 10 (‘Het Flitsbrein’ en ‘Mannen en/of vrouwen’).
Overbeek vindt kosteloze kennisdeling en informatie-uitwisseling zo belangrijk, dat hij hier op jongebazen.nl nu 10 jaar de finesses van het managementvak deelt met vakbroeders en collega’s. Daarmee liep hij voor op de moderne social media trends waarin het ‘geven’ van gratis informatie een marketing tool is geworden.
Meer dan 100 000 mensen bezoeken Jongebazen per jaar. En het heeft hem veel respect opgeleverd in managementland. Alles wat te maken heeft met het verbeteren van organisaties, teams en mensen boeit hem. 21 jaar ervaring en intensieve studies helpen hem daarbij. Zijn humor leidt er toe dat mensen hem graag inhuren als spreker en inspirator, en zijn veelzijdigheid heeft hem het compliment van een topvrouw opgeleverd, dat hij altijd een eigen gezichtspunt kiest en je daardoor aan het denken zet.
Organisaties weten de weg naar hem te vinden. Hij zei daarover in een interview: ‘Het is niet altijd makkelijk om mijn werk te combineren met jongebazen, omdat je op zo’n blog wel eens inzichten los wilt maken die strijdig zijn met wat gangbaar is in mijn vak. Wat zegt hij daar nu weer?, denken opdrachtgevers dan. Maar ik kan ze gerust stellen. In mijn werk kan ik me goed op een opdracht richten.’
Bert twittert op Goeroetweets, een titel die is afgeleid van zijn boek ‘Goeroegetwitter’. Het woord ‘goeroe’ is duidelijk met een knipoog. Want hij is wars van goeroeneigingen, en prefereert laagdrempeligheid. Jongebazen heeft een eigen groep op Linkedin.
Correspondentie met Bert Overbeek via pitcher.support@hetnet.nl Zijn website is www.pitchersupport.jimdo.com
Uit een check van de instrumenten blijkt dat ze goed functioneren. Ik zou niet weten wat eraan
scheelt.
mvrgr
Evelyn
hoge score in de agressieve hoek. Een toets op het realiteitsgehalte van de uitkomst ligt bij de
mensen die je goed kennen. Herkennen zij dit of hebben ze een ander beeld van je gedrag op
dit onderdeel? Succes
kwam deze echter niet tegen, wel info waar je deze info dan wel zou kunnen verzamelen, maar zover was ikzelf natuurlijk ook al.
Gewoon een index, zoals de Elsevier ze 1x per jaar publiceert,
maar dan uitgesplitst naar niveaus in de vrouwenberoepen, dat
had ik verwacht.
Misschien kunnen jullie daaraan werken?
11-10-00, 19.00 uur
Met vriendelijke groet,
Marinus van der Steen
het blijft altijd vreemd om zo jezelf tegen te komen na het invullen van een test, heel keuk om te doen!
met vriendelijke groet
T.P. Wouters- Rous
Zeker een boek dat de moeite waard beloofd te zijn.
Groeten
Ronald van Tol
PDO MC groep 9
Hier hebben we meer problemen mee gehad. Ik dacht dat we ze opgelost
hadden. Een enkele keer ligt het aan de eigen browser en/of
instellingen. Wat soms helpt is de url http://management.hbp.net te
gebruiken ipv http://www.managementsite.net
Succes.
Willem
Dank u
Frank De Munter
Deze vragenlijst en resultaat ervan moedigt aan tot een dieper en nauwkeuriger onderzoek van de persoonlijkheid en gedragspatronen binnen een team.
Met dank.
De bij mij passende stijl herken ik. De negatieve invloed die erbij hoort ook, nu is het de kunst hieraan te werken
Test is geslaagd in tweeerlei opzicht. Goede weergave van de stijl, althans herkenbaar. Ook een goede manier om de aandacht op ander publikaties te vestigen.
Vriendelijke groeten
Ronald
Succes!
Sorry voor de krachtdadige reactie maar het feit dat mijn score niet op een eenvoudige manier kan gepresenteerd worden vind ik erg spijtig.
Plug-ins zijn niet nodig op m@n@gement. Wellicht was er een probleem met de scores van het instrument. Dit gebeurt wel eens meer maar meestal gaat het prima. Zie ook de andere reacties. Daarin zitten nog een paar suggesties.
Succes.
Op dit moment volg ik een opleiding HBO Management
en ik vondt het leuk om de test te doen.
Ook in de toekomst ben ik geïnteresseerd in dergelijke testen.
met vriendelijke groet,
Dorine Zuidhof
Binnen het scoringsprofiel lijkt me een aspect te ontbreken. Ik ben inderdaad een voorstander van coöperatieve beslissingsstructuren, maar als er geen resultaat of slotconclusie kan bereikt worden, hak ik wel steeds de knoop door, rekening houdend met de verschillende visies.
Hoewel ik naar eerlijkheid heb geantwoord, weerspiegelt deze scoring onvoldoende mijn vasthoudendheid en beslissingsneiging.
Hopend u hiermee van dienst geweest te zijn,
Hoogachtend
Filip Keppens
Gedrag is opgebouwd uit verschillende lagen. De uitslag doet daar niet altijd recht aan. Het zij zo, als de uitslag
bijdraagt tot een goede reflectie over het eigen gedrag is al veel
gewonnen.
Overigens signaleer ik in je eigen beschrijving van je vasthoudendheid
"rekening houdend met de verschillende visies", wel weer een coöperatief
element.
Mvg
Willem
Ben direct na de afsluiting van de PDO MMC van vandaag even langsgesurft en heb de test gedaan. Helaas geeft hij mij geen score (een technische storing ?) na invullen van de vragen.
Tot de volgende keer.
PS Ik ben aan het nadenken over twee artikelen;
1. Outsourcen is dood, leve de multi-venture!
2. Waarom het zo nooit wat wordt met e-commerce!
hgroet,
judith
Leuk instrument, meerdere zijn welkom!
De stijl die aan mij werd toegekend was de bewegelijk-agressieve
stijl.
-xxx- Marietje
grapje
ook de negatieve aspecten zijn een schot in de roos!
vriendelijk bedankt voor deze open site!
met de meeste hoogachting,
elisabeth-loura wals
graphic designer
Echter u laat de persoon een goede analyse maken, bewustwording dus.
Mischien is het leuk om ook een toets te maken over hoe interpeteer ik mijn onderhandelingspartner. Welke stijl dicht ik hem / haar toe. dan heb je een volledig beeld en kan je de onderhandelingsflexibiliteit ook werkelijk toepassen. De toets zou dan vragen heben al doet uw onderhandelingspartner; ad-hoc onderwerpen aansmnijden? blijft hij /zij hangen in eigen ideeen? neemt hij / zij uw invalsoeken ter discussie of worden ze afgeserveert. Voelt u zich serieusgenomen?
en nog meer van deze vragen. Hiermee kan de persoon ook werkelijk een "label"geven aan de doorslaggevende stijl van zijn / haar onderhandelingspartner. dit leid tot een tweede bewustzijn (naast de eigen spiegel) en zo kan de onderhandelingsstrategie worden opgesteld voor de benutting van de juiste contra stijl.
Welicht uit te voeren op uw site. Heel makkelij zou zijn om boven de huidige lijst te zetten "doe de test nog eens en verplaats u in het hoofd van uw onderhandelingspartner" ofwel wat denkt u dat die kiezen zou bij deze vragen.
Succes enhe waneer komt er een leuke eq test? emotionele intelegentie!!!
Ik kijk er naar uit.
M vr g
Arjan Vergouw
Inderdaad is het belangrijk je eigen stijl te kunnen zien met de ogen van anderen. Als je zelfbeeld heel anders is dan het beeld dat anderen van je hebben dan zal het goed mis gaan met het onderhandelen.
Dus heb ik er niets aan gehad.
Dit blijkt af en toe te gebeuren. Zie ook eerdere reacties bij dit instrument. Probeer de test eens via de URL http://management.hbp.net
Soms helpt dit. Succes!
groet, Milly
Het neigen van het aggressieve zal er van nature in zitten maar ik ben er van overtuigd dat dit ook wordt versterkt door de jaren commerdciele dienst :-)
Verder ben ik heel blij dat vooral de axis "explorerend" goed scoort. Mijn opinie is ook al mag je misschien een bovenmaats competitief karakter hebben, zolang je maar open staat voor conversatie en ideeen kan je elk probleem op een positieve manier oplossen.
En nee de oplossing hoeft niet altijd van jezelf te komen :-)
groeten
kris
Ik ben ontwerper-projectleider. Werk met ideeen van anderen
breng die samen tot het perfecte geheel. Natuurlijk met mijn stempel erop gedrukt. Vermijd meestal conflicten, stel ze soms uit "de tijd lost soms problemen op", indien dit niet het geval is, schiet ik uiteindelijk in actie om het alsnog op te lossen.
Ik ben perfectionist in ontwerpen, maken van tekeningen, lijsten
..., om alsnog zoveel mogelijk fouten en onvoorziene problemen in de toekomst te vermijden (ervaring en vooral inzicht spelen in dit laatste een heel belangrijke rol)
Dit was mijn reactie, hopend u hiermee van dienst te zijn.
Met vriendelijke groeten
ADE
met als gevolg dat je de vragen algemener beantwoord en dit afhankelijk van je gemoedstoestand. Deze gemoedsstoestand is dan ook de bepalende factor van je gedrag.
Aan de andere kant zijn de vooropgestelde oplossingen heel interessant, ik vind er mijzelf in terug.
Simon Heylens
Ps: De test klopt volledig, ik ben er wel vanuit gegaan tijdens de test dat ik de tegenstander niet ken.
Verder zou ik graag willen weten of deze test ook op 'papier' verkrijgbaar en uitvoerbaar is (inclusief berekening).
Graag een reactie.
Alvast bedankt en vriendleijke groeten,
Odile Rutten (030 - 2207678)
Bij bepaalde combinaties van hard-en software lukt het scoren jammer genoeg niet. We zijn bezig met een innovatie van de totale site en hopen daarmee het probleem op te lossen.
Dit is wel veel info voor in 1 zin maar daar komt het wel op neer.
In een aantal gevallen sta ik vakbondsafgevaardigden bij. Je houdt het niet voor mogelijk hoe extreem werkgevers tegenover hun personeel kunnen optreden. Ik weet niet hoe je daar kunt tegenaan gaan. Vraag is:
-Hoe onderhandel je wanneer er helemaal geen onderhandelingsmarge is.
-Hoe begin je aan een proces van "gewenning " van onderhandeling in zeer hiërarchische situaties???
Proficiat voor de interessante werkvormen en creatieve voorstellingen.
Is die er wel dan zou ik eens beginnen met een paar zeer redelijke voorstellen of amendement op de voorstellen van de andere kant. En als daar dan een botte afwijzing op volgt dan liggen bepaalde pressiemiddelen voor de hand, varierend van een doen voortduren van impasses tot het opschorten van elke vorm van medewerking, etc .... Vul zelf maar in.
Als er een wederzijdse afhankelijkheid is, ontstaan er altijd weer openingen voor een herbezinning op de onbevredigende gang van zaken en voor compromissen.
Een goede vraag tot slot is: Je beschrijft hoe je de houding van de andere kant ervaart. Weten julie hoe de andere kant jullie houding ervaart?
Leuke site Mastenbroek.
Deze keer werd ik echter aangenaam verrast: de diagnose leunt bijna perfect ( niets is perfect, hé) aan bij mijn onderhandelingskarakter. Ik moet zeggen dat ik mij inderdaad herken in de voorgestelde diagnose (joviaal-coöperatieve stijl).
Ik dank u.
Ik doe graag mee aan zulke testjes, zo leer ik mezelf elke keer beter
kennen en ontdek ik ook wel eens een andere zijde in me.
Het versterkt mijn persoonlijkheid !
groetjes stefan
sukkels!!!!! danny
Geen zak an
Adios los ballos
Remco
eerder afwachtend, dan agressief
eerder geduldig en vermijdend dan vechtend
Zou u mij een reactie kunnen opsturen van de antwoorden op de bovenvermelde resultaten van de door mij ingevulde vragen.
Dank bij voorbaat,
Koen Janssens
Je vraagt om ".... een reactie kunnen opsturen van de antwoorden op de bovenvermelde resultaten van de door mij ingevulde vragen." De "bovenvermelde resultaten" heb ik niet beschikbaar dus daar kan ik niet op ingaan.
Desgewenst is achtergrond informatie bij dit instrument te vinden in mijn boek "Vaardiger Onderhandelen" uitgegeven bij Holland Business Publications. "
Normaal komt er een uitgebreide uitleg bij de test. We zullen deze nu per E-mail naar je toe zenden.
Jammer dat je die niet op je scherm te zien krijgt. Probeer het anders eens op een andere PC.
Prachtige site hebben jullie in elkaar geknutseld! 'k Heb er reeds veel uit geleerd. Immers, solliciteren is zeer belangrijk en op school wordt er teweinig aandacht aan geschonken. Het gedrag tussen mensen onderling en wederzijds respect kan er alleen maar beter door worden.
Mooi! Doe zo voort...
en het resultaat is in mijn geval redelijk juist
Maar die valkuilen blijven toch het probleem. Waarom kan een eigenschap zowel zeer positief als behoorlijk negatief zijn..........
Ik herken mezelf in de onderhandelstijl.
Leuk dit zo op internet te treffen en de tests te kunnen doen.
Patrick
Is bekend welke stijl het meest voorkomt.
Als ik het goed begrepen heb is het kunnen inschatten / typeren van het gedrag van de andere partij en daarop de eigen stijl kunnen aanpassen de sleutel tot succesvol onderhandelen.
Heeft u / is er ook een test om je eigen flexibiliteit te testen.
..... of had ik dan "precies" in het midden moeten scoren .....
Ik ben in ieder geval nieuwsgierig geworden naar uw laatste boek.
MVrGr
Rob
Flexibiliteit is het cognitieve vermogen om de verschillen in situaties te doorzien en in de tweede plaats de emotionele lenigheid om je onderhandelingsstijl dienovereenkomstig aan te passen. Op dat tweede gebied zitten vaak de blokkades. Hier gaat het boek over waar je naar verwijst, http://www.hbp.net/negotiatingframe.html
Als de spanning toeneemt dan neemt de noodzakelijke emotionele lenigheid doorgaans drastisch af. Zo begrijpen we al heel lang dat we bij onderhandelingen niet de man maar de bal moeten spelen. Iedereen snapt dat maar als het gaat spannen begint men al gauw te wensen dat men een met een ander van doen krijgt. En even later heeft men al bijna een hekel aan elkaar. In het vermelde boek staan diverse check-lists op dit gebied; ook zou je de test een paar maal in kunnen vullen met telkens een andere situatie voor de ogen. Maar tja, dan gaat de sociale wenselijkheid een grotere rol spelen. Als iemand telkens laag scoort op exploreren dan is er vaak ook weinig flexibiliteit.
Elise Sleven vraagt waarom een eigenschap zowel positief als negatief kan zijn.
Dit heeft doorgaans te maken met een gebrek aan flexibiliteit. Dit resulteert dan in een overmatig gebruik van een bepaalde stijl. Men blijft bijvoorbeeld vriendelijk en toegevend ook al worden de reacties van de andere kant steeds agressiever en inhaliger. Het resultaat is dat de andere kant dit als terechte toegevendheid ziet of als een buitenkans om de buit binnen te halen. Ander voorbeeld: Een overmaat aan stevig gedrag leidt tot isolement en herhaling van zetten.
Een stijl die zonder flexibiliteit wordt toepast werkt contraproductief. Op zich goede eigenschappen kunnen dus tot grote narigheid leiden.
Met vriendelijke groeten
Geert Baudewijns
Succes!
Lijkt me een prima methode om deze kwaliteiten te testen.
Met vriendelijke groeten Saskia
Als ik de beschrijving van de vier stijlen ga vergelijken met de minder negatieve kanten, kom ik eigenlijk tot de conclusie dat helemaal niet overeestemt met mijn profiel.
komt overeen : vier stijlen = 80%
niet overeen : neg. kanten = 10%
Uitslag was zeer herkenbaar voor me. Inclusief mider effectieve kant en neigt naar
Duidelijke herkenning van mezelf in beschrijving.
Voorts proficiat !
Bij de enquete kan ik wel stellen dat ik vaak maar een gemiddelde geantwoord heb omdat ik de context niet echt heel duidelijk vond, misschien met voorbeeldsituaties was het makkelijker geweest je kan tenslotte de intonatie van de uitspraken niet horen wanneer deze zwart op wit staan of de oorzaak van de discutiepunten kennen : ben je zelf in het gelijk of heeft je gesprekspartner ergens een nagel op de kop geslagen waar je zelf niet had aan gedacht.
en tevens een spiegel voor je krijgt met de "zwakkere "punten.
Maar heeft niet ieder mens af en toe last van twijfels?
Nee, nee, ik probeer mijzelf niet te verdedigen!
Mmm... leuk discussie punt.
Ik vind dit soort testjes altijd weer een uitdaging en velen met mij denk ik.
Experience is mandatory and time will tell.
WIT en niets anders....
Is er iets mis met jullie programmatie????
Dank voor uw diagnose !
Ik ben beslist geen preker en zorg altijd voor enig wisselgeld, maar dat is natuurlijk mijn waarheid!
Trudy de Loof
Mark Bakker
Desondanks de moeite waard om te doen en ik probeer nog steeds de zwakke punten te verbeteren!
Optie: vul zelf de test in. En laat (onafhankelijk van jou) een vriend(in) deze test invullen, hoe zij/hij jou ziet.
Overigens een leuk initiatief: Online self assessment....en .. EEN LEUKE TEST
Ineke Hulsbos
maakt zijn oordeel,....
dus het is situatie gebonden
je komt met div situaties in aanraking
ook je pers situatie
dus ik denk dat je in elke situatie die zich voordoet je toch weer anders handelt
heb ik dit nodig ...ben ik er afhankelijk van ??
en dan bv oke ik heb ook andere mogelijkheden..2verschillende situaties...dus
waarin je als mens ook verschillend zal onderhandelen niet dan???
doegi
Misschien leuk voor je om ook nog wat andere self assessment instrumenten op de site eens uit te proberen? Misschien kom je daar ook wel heel goed uit naar voren!!
Kijk maar eens op deze pagina: <a href="http://www.managementsite.net/content/html/97.asp">Online Self assessment</a>.
Vriendelijke groet en nogmaals gefeliciteerd!
Coert Visser
href="http://www.m-cc.nl">Management & Career Consultancy</a>.
Vr. gr. R. Remery
Test ok.
Oefening baart kunst??? Dus elk jaar opnieuw onderhandelen à volanté
Ludo
Ik zou graag verandering in mijn stijl aanbrengen. Misschien kan ik in het boek vaardiger onderhandelen een oplossing vinden?
Groetjes
Wat misschien ontbreekt zijn 'bekende' praktijkvoorbeelden met typeringen. (Jan Timmer of Wouter Bos of Kofie Annan bijv. of de NS onderhandelingen destijds)
Wie is bijvoorbeeld wat voor soort onderhandelaar. Ook effectiviteit bij diverse belangen: strategisch, politiek, commercieel. Wie zet je wanneer in met een eventuele koppeling naar de Meyers Brigg Type Indicator. Lijkt mij in ieder geval interessante research met interessante uitkomsten en materiaal.
Succes verder.
Dan weet je meteen waar je aan moet werken, als er problemen zijn.
Het verband tussen enerzijds vraag-en-antwoord en anderzijds grafische weergave is zeer functioneel en aantrekkelijk.
Bedankt,
Martijn
Me.
Het zou erg interessant zijn om wat meer te weten over hoe bepaalde combinaties van stijlen op elkaar inwerken. Wat moet je vooral wel/niet doen als je zelf als cooperatief/joviale in onderhandeling bent met een beweeglijk/aggressieve..... enz. enz.
Maar dit artikeltje geeft stof om daar alvast zelf eens over te gaan nadenken.. ik raak zowaar geinspireerd om er eens een boek bij te pakken!
Dat laatste lijkt mij in ieder geval niet bevoordelijk voor de validiteit van de test en wat mij nog meer opvalt is dat sommige vragen van suggestieve aard zijn en geschreven zijn vanuit een referentiekader dat ver van het mijne afstaat en dus niet herkenbaar is..
Leuk.. De uitslag gaf verrassende resultaten te zien.
Afgezien daarvan is een profiel toch geen waardeoordeel.
Persoonlijke eigenschappen zoals bijvoorbeeld vasthoudendheid en meegaandheid kunnen afhankelijk van de situatie waarin men zich op een bepaald moment in een onderhandelingsfase bevindt, positief of negatief worden beoordeeld.
Soms is een half ons komedie meer waard dan een kilo verstand.
De aanvullende luikjes over"neiging" tonen ook meteen mogelijke valkuilen aan.
Zeker stof tot nadenken en mezelf bijsturen.
overtuigd van mijn argumenten bij mijn volgende loon onderhandelingen!
het geeft een globaal beeld van wie ik ben .
voor een nauwkeuriger beeld zouden er wat meer vragen gesteld kunnen worden.Maar leuk om even een bevestiging te krijgen van wat je eigenlijk al weet. ik groet u allen henk stam
Ik wil hierbij iedereen die op regelmatige basis met onderhandelingen te maken heeft adviseren om verschillende stijlen uit te proberen. Het aanpassen van je stijl aan je 'tegenstander' lavert soms verrassende resultaten op.
Beste Vera en Jan. Een enkele keer verschijnt er geen uitslag; dat heeft te maken met de configuratie van hard- en software die gebruikt wordt. Als een andere PC gebruikt wordt is doorgaans wel een uitslag te krijgen.
Nu nog de praktijk....
Daarna kom je toch elke keer weer iets meer over jezelf te weten.
Bedankt!
Ik kan dus niet anders dan dit een waardeloze test noemen, gebruikt mijn tijd en levert niets op.
AS
Ik heb mij gevestigd als zelfstandig NMI gecertificeerd mediator en kan de uitkomst positief waarderen.
Jaren geleden heb ik eens een training meegemaakt onder leiding van Willem Mastenbroek (toen het nog 2 Willemen was) en ik vind het altijd weer leuk om iets van de hand van Mastenbroek te zien of te lezen.
Met vriendelijke groet,
Cari Klumpert
De vraag is met wie binnen het bedrijf heb je een geschil!
Mijn reactie op bepaalde geschillen is veel al afhankelijk van de persoon(lijkheid) en zijn/ haar functie binnen het bedrijf!
De directeur hoeft mij niet te overtuigen van zijn/ haar gelijk mbv. feiten. Hij is verantwoordelijk voor de visie van het bedrijf en wordt daar op afgerekend. Terwijl ik hem wel moet overtuigen van mijn standpunt!
Bij gelijke functie is het vertrouwen in je collega's heel belangrijk!
Met vriendleijke groet,
Norbert mengers
afbeeldeing te zien krijgen bij hun score.
Om een objectief beeld te krijgen zal een workshop of analyse door iemand uit haar/zijn omgeving nodig zijn.
Met plezier en speciale belangstelling heb ik uw "persoonlijke
onderhandelingsstijl" ingevuld. De score geeft inderdaad inzicht.
Wat kunt u zeggen over de score resultaten indien u de test loslaat in een specifieke beroepsgroep?
Heeft u dit al eens gedaan? Kunt u een daarmee een voorspellend
karakter ontwikkelen naar de stijl van een functionaris in die doelgroep? Durft u dan en stap verder te gaan
door het zelfs te adviseren aan HRM managers om het in de profielschets van dergelijke functionarissen te plaatsen zodat met de werving en selectie reeds er rekening mee kan worden gehouden. Wat is uw mening indien het ook als een
beoordelingscriterium kan worden ingezet, zodat door de tijd bezien de ontwikkeling en wellicht gewenste verandering in iemands stijl kan worden gevolgd?
In afwachting van uw inspirerend antwoord.
Met enthousiaste groet,
Basjan A. Mol
Commercial Relief
Marketing & Sales Consultancy
Het laten invullen van de test bij een sollicitatie
of bij de werving voor specifieke functies versterkt
het effect van de "sociale wenselijkheid". Men gaat
de test toch anders invullen omdat men weet dat
men erop beoordeeld wordt.
Dat maakt eigenlijk de online versie alleen maar
interessanter omdat niet iemand anders met de
uitslag aan de gang gaat. Als de uitkomst echter
door een ander, in het kader van een sollicitatie,
beoordeeld zou worden dan zal het effect van
de sociale wenselijkheid weer optreden.
Bij verschillende functies passen verschillende
profielen. Bijvoorbeeld commerciele functionarissen
hebben een ander profiel dan beleidsmedewerkers
op een stafafdeling. Het is dan beter om zo'n
profiel te testen aan de hand van iemands
werkervaringen, zijn of haar referenties en een
assessment.
Voor zo'n profiel kunnen zeker de twee dimensies van
deze onderhandelingstest helpen. Nog beter zijn de
vier dimensies die in "Vaardiger Onderhandelen"
(www.hbp.net) uitgewerkt worden in de vorm van
een scorings formulier met vier assen. In dat boek
heb ik het profiel van een goed onderhandelaar op
deze vier assen aangegeven. De vier assen zijn goed
te gebruiken als beoordelingscriteria.
Dit is weer de bevestiging wat ik al heb gedaan tijdens mijn beroep keuze test, het kom goed overeen, zoals ik ben.
Complimenten en vr gr. Edy
Cijfer: een 8.
Ik zou de twee publiecaties die hier genoemd zijn graag lezen (helaas kan ik de pagina niet openen?)
Het artikel heeft mij gemotiveerd om mijn onderhandelings-techniek te verbeteren.
Weet iemand een goed boek over "handiger onderhandelen"?
Groeten,
Barbara
Kwam bij toeval hierachter en stel het zeer op prijs je zelf te kunnen testen.
Je leert jezelf kennen en of verbeteren. En is bovendien leerzaam.
Graag meer van dit soort testen.
Ik heb de cijfer 6 gegeven mischien ben ik te dominant om het te accepteren.Maar het idee is leuk , jammer dat sommige testen in het engels zijn het maakt het wel een tintje hoog drempelig.
Maar ga zo door .
Turkan Boran
Toen ik werknemer op de auto was kwam ik iets anders uit de bus
Groeten van Joke van Galen
Ik heb als student SPH al meer van deze test gedaan, en ik moet zegge dat deze erg neigd naar de roos van Leary.
Ik kan dan ook niet anders zeggen dan dat de uitkomst me bekend voorkomt.
Al met al een duidelijke en vooral compacte test!
gr suzanne
Dat valt zwaar tegen, want het gele vlak verwijst terecht naar de stijl die meestal domineert.
Het resulteert bij mij altijd tot de vraag, wat zegt dit over mij?
Ik vind de toelichting al positief. Ik herken me hierin. Uiteraard pak ik ook wat mee van de andere stijlen, het is dus situatieafhankelijk meen ik, maar de test is FUN.
Oh, en Suzanne: try this om te kopieren naar Word:
Alt+print screen; paste in "Microsoft Paint", daarvandaan copy naar Word.
RJ
Wel verleidelijk om jezelf in ijdelheid mooier te profileren.
Hoop dat ik daar uit gebleven ben.
Bedankt.
Heel aardig!
Jos Steynebrugh
Change Enhancement, Zoetermeer
Jammer dat ik op bepaalde delen van de sites mijn score niet kan lezen, is waarschijnlijk de bedoeling dat ik eerst het boek bestel.
Ga zo door.
Vriendelijke groet
Het blauwe vlak is uw score, het grijze vlak de gemiddelde score. Kunt u uit dit profiel aflezen welke stijl bij u domineert? Toets uw conclusie aan de beschrijving van de vier stijlen.
Waar dan? Ik krijg geen blauwe vak te zien.