Opleiding: Training Web Application Firewalls (WAF)
Web Application Firewalls (WAF) zijn er in verschillende categoriën. In de regel komt het erop neer dat een aanvraag via het web eerste door de WAF gaat. Wanneer de WAF de aanvraag goedkeurt, dan kan deze doorgestuurd worden naar de daadwerkelijke applicatie: een webserver, caching mechanisme of een CDN.
Een WAF is tevens een goede oplossing als je software host waar je zelf beperkte invloed op uit kunt oefenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan open source software. Natuurlijk moet je zorgen dat je altijd de laatste versie draait, maar los daarvan bevat dit soort software door de vele modules en plugins altijd veel security vulnerabilities.
Tijdens de cursus Web Application Firewalls (WAF) leer je verschillende cloud en on premises oplossingen kennen en in te zetten.
Bedrijfstraining Web Application Firewalls (WAF)
Wil je met je met een heel team leren hoe Web Application Firewalls werken en hoe je ze inzet? In een bedrijfstraining kunnen wij de training volledig op maat voor jouw organisatie verzorgen, voor jou en wellicht een groep van je collega's.
We kijken dan naar jullie specifieke wensen rond Web Application Firewalls. Zo sluit een bedrijfstraining perfect aan bij wat jij moet beheersen om WAFs perfect voor je organisatie te kunnen inzetten.
Tijdens de Training Web Application Firewalls (WAF) komen in basis onderstaande onderwerpen aan bod. Afhankelijk van ontwikkelingen op het vakgebied, kan de feitelijke trainingsinhoud hier echter van afwijken. Bel ons gerust voor meer informatie over de actuele inhoud.
- Introduction Web Application Firewalls (WAF)
- Different kind of Web Application Firewalls
- Cloud based
- On premises
- Standard plugins for widely used web servers Apache and Nginx
- Standard industry based core rule set OWASP
- How to make a right choice for platform and tooling
- How to create a ruleset that suits to your needs
- Best practices
