Opleiding: Actualiteitendag voor de internationale payroller

Actualiteitendag voor de internationale payroller

Donderdag 7 november 2013

Tijd: 09.30 - 16.30 uur
Locatie: Gebouw EY
Stad: Eindhoven

Als payroller moet u niet alleen op de hoogte zijn van alle nieuwe regelgeving, maar deze ook kunnen toepassen. Die is nationaal al ingewikkeld, maar als u te maken heeft met grensoverschrijdend werken binnen uw bedrijf of bij uw cliënten, dan is het nog gecompliceerder.

Het is van groot belang op de hoogte te zijn, om nadelige gevolgen voor werkgever en werknemer te voorkomen en om maximaal van de mogelijkheden gebruik te maken.

Tijdens deze studiedag specifiek voor de internationale payroller brengen zeer deskundige sprekers u op de hoogte van de laatste (en komende) ontwikkelingen, regels en mogelijkheden.

Alle sprekers behandelen natuurlijk ook de gevolgen van het Belastingplan 2014 en de Najaarscirculaire voor uw praktijk!


De docenten

De sprekers tijdens deze studiemiddag zijn Gertjan van Dam, Carlo Douven, Debora Herveille, Jac Heuts, Birgit Killens, Theo van Schendel en Jo Sijstermans.

De heer G.J. van Dam is als salarisexpert medeoprichter en directeur van Payroll Works, een snelgroeiend bedrijf dat Nederlandse en internationale ondernemers ondersteunt met payrolling, salarisadministratie en contracting services.

De heer mr. C.L.J.R. Douven is freelance docent internationaal belastingrecht, inkomsten- en loonbelasting, expats, pensioen internationaal, ontslaguitkeringen en financiële planning. Hij is voorzitter van de kennisgroep Internationaal Belastingrecht inkomstenbelasting niet-winst/loonbelasting bij de Belastingdienst.

Mevr. drs. D. Herveille is werkzaam bij de Belastingdienst, Kantoor Buitenland in Heerlen. Zij is voorzitter van de kennisgroep Premieheffing bij de Belastingdienst.

De heer J. Heuts is specialist internationaal belastingrecht, met bijzondere expertise op het gebied van de 30%-regeling. Hij werkt bij bij de Belastingdienst, kantoor Buitenland te Heerlen.

Mevr. drs. B. Killens, Managing Director Interfisc België NV, is specialist op het gebied van grensoverschrijdend verlonen en ervaringsdeskundige in het adviseren en implementeren van salary-splits in Belgische, Nederlandse en Franse salarisadministraties.

De heer Th.J.M. van Schendel is senior Manager Tax / Human Capital bij EY te Maastricht.

De heer drs. J.J.G. Sijstermans werkt bij de Belastingdienst, ZGO Maastricht en kantoor Buitenland te Heerlen. Tevens adviseert hij het domein aangiftebelastingen te Roermond op het gebied van (inter)nationale aspecten van loonheffingen.

Het programma

09.30 uur  Welkom door de dagvoorzitter, Jo Sijstermans

09.40 uur  De internationale aspecten van de werkkostenregeling en de aftrekkant in de inkomstenbelasting, door Theo van Schendel

De werkkostenregeling wordt ingaande 1 januari 2015 verplicht. Mede door de aangekondigde tweede bezuinigingsronde in 2014 is het een absolute noodzaak dat werkgevers de impact van de werkkostenregeling op hun organisatie - financieel, fiscaal, arbeidsvoorwaardelijk én administratief/organisatorisch - tijdig in kaart brengen. Moet u al per 1 januari 2014 overstappen? Meten is weten en zonder te weten kunt u geen beleidsbeslissingen nemen. Is de werkkostenregeling nationaal gezien al een hele kluif, in internationale vaarwateren is het nog een graadje erger. Op deze actualiteitendag vertellen wij u wat u (niet) moet doen.

10.30 uur Toepassing belastingverdragen in de payroll, door Carlo Douven

Veel werkgevers passen belastingverdragen niet of slechts beperkt toe in hun payroll. Dat moet de werknemer dan maar doen in zijn aangifte Inkomstenbelasting. Er bestaan echter diverse praktische oplossingen in de IB om toch het verdrag toe te passen, zoals daar zijn de 13e run, horizontaal toezicht etc. Hierop gaan we tijdens deze sessie uitvoerig in.
We bespreken ook de diverse belastingverdragen waar payrollers mee te maken hebben. Zo besteden we aandacht aan het arbeidsartikel, bestuurdersartikel, hooglerarenartikel etc.. Hierbij wordt ook specifiek stilgestaan bij de situatie van grensarbeiders.

11.20 uur  Pauze

11.30 uur  Internationale ZZP'ers, door Jo Sijstermans

In de huidige tijd, waarin enerzijds op de kosten gelet moet worden en anderzijds bij een stijgende werkloosheid toch bepaalde specialisten niet te vinden zijn, wordt er meer "over de grens gekeken". Door het inzetten van buitenlandse ZZP' ers kunt u aan uw behoeftes voldoen en bent u toch niet gebonden. Deze vorm van flexibele grensoverschrijdende arbeid biedt mogelijkheden en kansen. Maar dan moet u het wel goed inregelen, zodat u niet achteraf geconfronteerd wordt met belasting- en premieclaims of eventueel nog erger, aansprakelijkstellingen als gevolg van het inlenen van personeel.
In dit onderdeel worden de do's en don'ts behandeld voor het werken met buitenlandse ZZP'ers en de risico beperkende maatregelen voor de inlenersaansprakelijkheid.

12.20 uur  Vragen en afsluiting ochtendprogramma

12.30 uur  Lunch

13.30 uur  De 30% regeling: praktijkervaringen, door Jac Heuts

We zijn ruim 1,5 jaar op weg met de nieuwe 30%-regeling. Wat zijn de gevolgen van de wijzigingen voor de huidige praktijk? We bespreken ondermeer:

  • De stand van zaken met betrekking tot de toepassing van de 30%-regeling
  • De nieuwe besluiten 30%-regeling
  • De internationale aspecten van het loonbegrip
  • De grondslag van de regeling is het loon uit tegenwoordige dienstbetrekking exclusief ‘elders belast loon’. Kent u de spelregels om de regels ter vermijding van dubbele belasting goed toe te passen in de loonsfeer?
  • Hoe gaat dat dan in zijn werk en hoe u past u dat correct toe in de salarisadministratie?
  • Wat zijn de gevolgen indien de werknemer ‘elders belast’ in zijn aangifte inkomstenbelasting verwerkt?

 14.20 uur  Internationaal sociale verzekeringsrecht, door Debora Herveille

Uw actualiteitendag voor de internationale payroll is natuurlijk niet compleet zonder een update over internationale sociale zekerheid. Welke ontwikkelingen zijn er de afgelopen tijd geweest en welke zullen er nog op u afkomen?
Recente jurisprudentie en de implicaties voor de praktijk passeren uiteraard ook de revue.

15.10 uur  Pauze

15.20 uur  De wijzigingen en de salarisstrook, in gesprek met Birgit Killens en Gertjan van Dam

Sociale zekerheid, fiscale maatregelen, arbeidsrecht en secundaire arbeidsvoorwaarden: ze komen allemaal samen op de loonstrook. Iedereen ontvangt graag tijdig zijn correcte salaris. Welke impact hebben de recente wijzigingen in regelgeving op de dagelijkse praktijk van de salarisadministrateur, de personeelsafdeling en de medewerkers? Wat zijn de valkuilen en de mogelijke oplossingen? Aan de hand van diverse concrete voorbeelden wordt de theorie praktijk.
We gaan in zowel op de situatie "naar Nederland" als "uit Nederland".

16.10 uur  Vragen

16.30 uur  Afsluiting

Bedoeld voor

Deze studiedag is specifiek bedoeld voor payroll-, belonings en HR-professionals die regelmatig te maken hebben met buitenlandse werknemers, grensarbeiders, of Nederlandse werknemers die voor korte of langere tijd naar het buitenland worden uitgezonden.

Speciaal voor medewerkers die betrokken zijn bij (of verantwoordelijk zijn voor) de salarisadministratie van internationale medewerkers.


Algemene informatie

Datum
Donderdag 7 november 2013, 09.30 - 16.30 uur.

Kosten
De kosten van deze studiemiddag bedragen € 495,- (excl. btw). Dit bedrag is inclusief diverse handouts, koffie en thee, lunch en parkeren.

Locatie van deze studiemiddag

PE-punten
NIRPA/RPP: 55 (scholing-kennis)
Educatiepunten zijn in aanvraag bij:
NOAB
RB
NOB
NOvA: Advocaten verwijzen we met betrekking tot educatiepunten naar de bepalingen in de Verordening op de vakbekwaamheid.

Meer...
€495
ex. BTW
Aangeboden door
Grensoverschrijdend werken
Onderwerp
Niveau
Post-HBO
Looptijd
1 dag
Type product
seminar
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 50
Tijdstip
Overdag