Opleiding: Van conflict naar consensus

HERKENBAAR OF NIET …

Een collega brengt voortdurend persoonlijke problemen mee naar het werk, wat niet alleen het team afleidt, maar nu ook tot grote fouten leidt die kostbare projecten in gevaar brengen. Ondanks herhaalde gesprekken blijft de situatie escaleren, met steeds meer frustratie en spanningen binnen het team. Je merkt dat de sfeer verzuurt en de samenwerking op het punt staat volledig te ontsporen. Hoe ga je dit confronterende gesprek aan zonder een open conflict uit te lokken?

Je leidinggevende blijft onrealistische en tegenstrijdige opdrachten geven, waardoor je keer op keer je werk moet herzien en deadlines mist. Na meerdere pogingen om duidelijkheid te krijgen, leidt elke poging tot meer onbegrip en zelfs vijandigheid. Het gevoel dat je geen grip meer hebt op je werk groeit, en de spanning tussen jullie bereikt een breekpunt. Hoe confronteer je je leidinggevende zonder je positie en je toekomst in de organisatie te riskeren?

Een klant voert voortdurend grote wijzigingen door zonder overleg, wat de deadlines torpedeert en het project dreigt te laten ontsporen. Ondanks meerdere escalaties blijft de klant extra eisen stellen, terwijl hij weigert extra budget of tijd toe te kennen. De communicatie is inmiddels verhit en het vertrouwen wankelt aan beide kanten. Hoe stel je harde grenzen zonder dat het hele project en de zakelijke relatie op de klippen loopt?

BEN JIJ KLAAR OM CONFLICTEN OM TE BUIGEN NAAR OPLOSSINGEN?

Moeilijke gesprekken zijn steevast een bron van spanning, vooral wanneer je geconfronteerd wordt met uitdagend gedrag van de ander. Of het nu gaat om een collega, klant of leidinggevende, het is niet altijd eenvoudig om emoties te scheiden van de werkelijke inhoud van het gesprek. In deze training leer je niet alleen waarom sommige gesprekken zo lastig zijn, maar vooral hoe je deze kunt ombuigen naar kansen voor samenwerking. Na deze training benader je (mogelijke) conflicten met meer inzicht en zelfvertrouwen, en weet je precies hoe je van conflict naar consensus kunt navigeren. En verspil je nooit meer een conflict … 

STA JE KLAAR OM VAN WEERSTAND NAAR RESULTAAT TE GAAN?

Heb je vaak het gevoel dat je vastloopt in gesprekken waarin emoties hoog oplopen? Heb je moeite om jouw grenzen te respecteren zonder de relatie te beschadigen  We leren je hoe je jouw gedachten en gevoelens beter kunt sturen tijdens moeilijke gesprekken en hoe je de inhoud van het gesprek loskoppelt van het gedrag van de ander. Met de juiste technieken kun je zelfs de meest complexe situaties ontmijnen en omvormen tot constructieve dialogen.

MAAK VAN IEDER CONFLICT EEN OPPORTUNITEIT

Soms lijken gesprekken in een negatieve spiraal terecht te komen, waarbij frustratie en misverstanden de overhand krijgen. In plaats van vast te lopen, kun je deze dynamiek doorbreken en sturen naar een vruchtbare samenwerking. In deze training leer je hoe je helder blijft communiceren, zelfs wanneer emoties hoog oplopen. We helpen je te begrijpen wat er werkelijk speelt in een conflictueus gesprek en hoe je duidelijk kunt aangeven wat je wél en niet bereid bent te accepteren. Zo kun je samen met de ander naar een oplossing toewerken die voor beide partijen werkt.

VERANDER SPANNING IN CONSTRUCTIEVE ENERGIE

Na deze training zie je conflictueuze gesprekken niet langer als een obstakel, maar als een unieke kans om duidelijkheid te scheppen, jouw positie te versterken en constructieve resultaten te boeken. Je leert om bewuster te communiceren en gesprekken te voeren vanuit rust en zelfvertrouwen. Je verlaat deze training met praktische tools die je in staat stellen om zelfs de meest complexe gesprekken succesvol te navigeren.

HOE VERLOOPT DIT PROGRAMMA?

We doorbreken de traditionele aanpak waarbij theorie voorafgaat aan praktijk. In plaats daarvan starten we vanaf de eerste minuut met jouw specifieke leervraag. We verkennen samen de inzichten en tips die jij nodig hebt, en tillen deze naar een niveau waar ook je mededeelnemers van profiteren. Alles wat je leert, kun je direct in de praktijk brengen. Deze training is volledig afgestemd op jouw behoeften, niet op een vast programma. Zo zorgen we ervoor dat iedereen concrete, bruikbare tools mee naar huis neemt die meteen inzetbaar zijn in de dagelijkse praktijk.

Meer...
€795
ex. BTW
Aangeboden door
IFBD - Institute for Business Development
Onderwerp
Conflicthantering
Niveau
Looptijd
1 dag
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Van der Valk Hote Antwerpen
do 14 nov. 2024