Opleiding: Persoonlijke Ontwikkeling Zie je Succes by Bluegg. (emotionele intelligentie EQ en lichaamstaal)

Dit Bluegg programma is de enige cursus in zijn soort – ideaal voor mensen die emotionele intelligentie (EQ) in hun werk willen inzetten. EQ is opgebouwd uit 8 EQ-competenties. Een ideaal vertrekpunt voor diegene die op zoek is naar groei en ontwikkeling in zijn huidige of toekomstige functies. Deelnemers waarderen deze training met 5 sterren

Laat je meenemen in onze unieke benadering om met emotionele intelligentie waarde te creëren en te zien wat deze methode voor jou kan betekenen. 

Er is wereldwijd voldoende onderzoek, bewijs en ervaringen dat emotionele intelligentie een zeer belangrijk effect heeft op iemands succes in werk. Emotionele Intelligentie helpt ons o.a. in het nog effectiever zijn in communicatie en om betere relaties op te bouwen en te onderhouden met klanten/stakeholders en collega’s.

Het rapport “The Future of Jobs” van het World Economic Forum (2023) identificeert emotionele intelligentie als een van de meest belangrijke vaardigheden voor de toekomst. Bij vele organisaties is EQ ook opgenomen in de basic-skills van alle medewerkers.

Deze training helpt jouw om je EQ verder te ontwikkelen. 

Wat is Emotionele intelligentie?

Emotionele intelligentie is het vermogen om eigen emoties, de emoties van anderen in jouw zakelijke omgeving te herkennen, te begrijpen om vervolgens doelgericht en effectief te handelen. Het vormt de koppeling tussen emotie en ratio waardoor je meer de controle en regie kunt voeren over je eigen gedrag en daardoor professioneler overkomt. Het is de basis voor succes in jouw zakelijke leven.

Gedurende de trainingen zal er veel gewerkt worden met ervarings- momenten en de psychologie achter EQ. Door het te laten ervaren zullen deelnemers nieuwe vaardigheden sneller eigen gaan maken.

Deze training is Klassikaal te volgen en helpt jou om je EQ verder te ontwikkelen.

Het programma start met een SEI EQ assessment, dat levert jouw EQ-rapport. Dit EQ-rapport zal de basis vormen voor jouw trainingsprogramma, waarin we uitleg geven over EQ en over de scores van de meting. Samen gaan wij het EQ-model ontdekken en krijg je inzicht in de techniek en jouw resultaten. De training is er op gericht om theorie om te zetten in actie. Wij maken het voor ieder individu toegankelijk, begrijpbaar en toepasbaar. Daarom gebruiken wij een werkboek waarmee jij jouw leerdoelen stapsgewijs gaat doorvertalen naar een concreet actieplan. Zo maak je een business analyse van je "Ik b.v".. Dit actieplan helpt jou om jouw leerdoelen om te zetten in concreet gedrag om te excelleren en zo nog succesvoller te worden in jouw carrière.

Verder maken wij ook gebruik van EQ Brein Profielen; Het geeft je inzicht in de huidige stijl van je brein om emotionele en cognitieve informatie te verwerken. Het helpt o.a. bij het opbouwen van bewustzijn van menselijke dynamieken en heeft effect op teamwork en effectief leiderschap. Gedurende de trainingen zal er veel gewerkt worden met ervaringsmomenten. Door het te laten ervaren zullen deelnemers nieuwe vaardigheden zich sneller eigen maken. Het vermogen om eigen emoties en emoties van anderen waar te nemen is een belangrijk onderdeel bij EQ. 

Er is dan ook veel aandacht voor lichaamstaal (non-verbale communicatie) in onze programma’s. Je leert o.a. verschillende lichaamshoudingen te herkennen bij jezelf en bij anderenen hoe het voelt om andere houdingen te gebruiken. Micro Expressies komen ook ruim aan bod en we gebruiken daarvoor onze speciaal ontwikkelde data verwerkt in de Micro Expressies Training Video’s.

  • SEI EQ assessment
  • EQ Brein Profielen
  • Lichaamstaal voor EQ
  • Micro Expressies

Tijdens deze twee dagen mag je zelf jouw leerdoelen op vaardigheden aangeven. 

Voorbeelden van zakelijke vaardigheden zijn; Presenteren, Coachen, Onderhandelingsgesprekken, Samenwerken, Sollicitatiegesprekken, Leiderschap, Netwerken, Vergaderen, Verkoopgesprekken, Communicatie etc..

  • Coaches en begeleiders
  • Sales / klant-experts
  • Front office medewerkers (ook callcenter)
  • HR verantwoordelijken en recruiters 
  • Bestuurders
  • Management en teamleiders
  • Medewerkers finance
  • Project management
Meer...
€1.250
ex. BTW
Aangeboden door
Bluegg
Onderwerp
Emotionele intelligentie
Lichaamstaal
Non-verbaal communiceren
Persoonlijke ontwikkeling
Niveau
MBO+
Duur
2 losse dagen
Looptijd
20 dagen
Taal
nl
Type product
training
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Min: 5
Max: 10
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Amsterdam
di 15 okt. 2024
Zwolle
do 14 nov. 2024