Opleiding: Groepsdynamica

Experts in groepsdynamica bestuderen alle processen die plaatsvinden in groepen. Denk aan de samenwerkingsstijl, de invulling van leiderschap en de omgang met conflicten. Door deze processen te analyseren, kunnen ze het functioneren van de groep verbeteren. Ben jij teammanager, trainer, coach of simpelweg geïnteresseerd in groepsdynamiek? Dan is onze opleiding de perfecte match.

Je verdiept je eerst in de groepsstructuur, het groepsbelang en de soorten groepen. Ook alle groepsprocessen komen aan bod: van communicatiemanieren en samenwerkingsmethoden tot leiderschapsstijlen, besluitvorming en conflictoplossing. Via verschillende casussen leer jij om deze processen te analyseren, te begrijpen en eventueel bij te sturen. 

Zijn er soms misverstanden in de groep? Of lukt het niet om knopen door te hakken? Met jouw kennis over communicatie, effectief leiderschap en het ontstaan van groepsbesluiten kan jij het groepsproces begrijpen en positief beïnvloeden. Tot slot zoom je in op de groepsdynamiek in teams. Je leert hoe je deze stimuleert, zodat je het beste uit je team haalt en iedereen met plezier naar het werk gaat. 

Na de opleiding Groepsdynamica kun jij het gedrag van groepsleden begrijpen en verklaren. Daardoor kan jij de groep beter begeleiden om optimaal te functioneren.

Je verbetert de teamprestatie 

Als jij je kennis over groepsdynamica toepast in je werk, draag je bij aan een gezonde groepsdynamiek. Dit resulteert in een fijne samenwerking, een gezellige werksfeer en een hogere productiviteit. Zowel de medewerkers als de organisatie zullen je dankbaar zijn!

Je kunt jouw kennis overal toepassen

Groepsdynamiek is overal en daardoor kan jij je kennis continu inzetten, bijvoorbeeld in je eigen vriendengroep of in het buurtcomité. Lopen de vergaderingen niet lekker of zijn er veel discussies? Op een prettige wijze weet jij de groep uit de impasse te halen. 

Je vergroot je zelfinzicht

In de opleiding Groepsdynamica analyseer je ook je eigen plek en gedrag in groepsverband. Waarom ben jij bijvoorbeeld teruggetrokken of juist haantje de voorste? Je vergroot zo je zelfkennis, waar de groep en jij persoonlijk van profiteert. 

Wil jij meer weten over de geheimen van groepsgedrag? Schrijf je in voor de opleiding Groepsdynamica en verdiep je in soepele samenwerking, effectief leiderschap en conflictmanagement. 

Meer...
€579
Vrij van BTW
Aangeboden door
Laudius
Onderwerp
Groepsdynamiek
Groepsgedrag
Niveau
Looptijd
6 dagen
Type product
cursus
Lesvorm
Thuisstudie
Keurmerken aanbieder
SVH - Stichting voor Horeca
CRKBO en BTW-vrijstelling
SVMNIVO
Associatie voor Examinering
Cedeo
ISO register
NRTO
Erkend keurmerk