Opleiding: Schakeljaar- Middelbare Las Techniek / International Welding Technologist

Algemene informatie

De ‘’schakel’’ opleiding Middelbare Lastechniek (s-MLT) of ook wel genoemd ‘’schakeljaar’’ ten behoeve van de International Welding technologist (s-IWT) is een opleiding ontwikkeld voor mensen die niet voldoen aan de toelatingseisen voor de International Welding technologist opleiding.

Het doel van het ‘’schakeljaar is dan ook doorstromen naar de felbegeerde IWT opleiding. Door de opleiding wordt u naar het gewenste MBO 4 / MTS niveau gebracht.

De theorie bestaat uit:

  • Elektrotechniek
  • Sterkteleer
  • Organisatie
  • Materialenkennis
  • Wiskunde
  • Rapportage & Tekeninglezen

Elektrotechniek

Elektrische spanning, stroom en weerstand, de wet van Ohm, meten van stroom en spanning, energie, elektrolyse, magnetisme, elektromagnetisme, wisselspanning/stroom, generatoren en elektromotoren, condensator, spoel en transformator, gelijkspannings- bronnen, gelijkrichters, veiligheidsvoorschriften, fabrieksinstallatie.

Materialenkennis

Technische materialen, staalbereiding, toestandsdiagrammen, ongelegeerd staal, legeren van staal, gelegeerde staalsoorten, corrosie, non-ferro metalen, gietijzer, gietmethoden, kneedprocessen, materiaalonderzoek, kunststoffen en rubbers, verwerken en bewerken van kunststoffen en rubbers, het lassen en lijmen van kunststoffen.

Sterkteleer

Belasting en spanning, toelaatbare spanning, elasticiteit, belasting op stuik en vlaktedruk, berekening op buiging, lineaire traagheidsmomenten, belasting op buiging, eenvoudige lasberekeningen.

Wiskunde

Eerste en tweedegraadsvergelijkingen oplossen, grafieken, lineaire en kwadratische functies tekenen en aflezen, aflezen van logaritmische diagrammen, (tri)-goniometrie, zwaartepuntbepaling, oppervlakte en inhoud van wiskundige figuren, herleiden van formules.

Organisatie

Soorten en doelstellingen van bedrijf, structuren, structurering van een organisatie, besturen van een organisatie, de technische functie, de administratieve functie, de financiële functie.

Rapportage & Tekeninglezen

Het schrijven van een korte zakelijke brief, het opstellen van een rapport, naar aanleiding van een onderzoek. Lezen van constructietekeningen. Tekeningen lezen en interpreteren uit de apparatenbouw en staalconstructies.

Toelatingseisen tot de s-MLT / s-IWT opleiding:

  • Diploma van de voortgezette opleiding in het kader van het leerlingwezen of een vergelijkbare vooropleiding met voldoende theoretische kennis nodig, aangevuld met lashandvaardigheids-diploma’s (NIL).
  • Mocht je hier niet aan voldoen dan is deelname aan de opleiding alleen mogelijk in overleg met de opleider.

Duur van de opleiding:

  • 9 maanden, 1x per week in de avonduren

Examen:

De examens worden opgesteld en afgenomen door het Nederlands Instituut voor Lastechniek. Het examen wordt landelijk afgenomen onder toezicht van een NIL-examinator.

Opleidingslocatie:

  • Weld Point verzorgt deze opleiding op de vestiging in Beek (Lb)

Wilt u meer informatie over:

  • Subsidie mogelijkheden
  • Deze of een andere cursus/opleiding
Meer...
€3.956
ex. BTW
Aangeboden door
Weld Point
Onderwerp
Lassen
Niveau
Duur
9 maanden, 1x per week in de avonduren
Looptijd
9 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Individueel
Tijdstip
Avond, Overdag