Opleiding: VCA Basis cursus Uitgebreid

VCA-diploma halen bij de dé aanbieder van VCA-veiligheidsopleidingen? VCANederland biedt klassikale en online cursussen voor verschillende doelgroepen, ook in vreemde talen en incompany!

Het VCA Basis diploma is erg waardevol voor werknemers met uitvoerende taken in omgevingen met een verhoogd veiligheidsrisico. Zij kunnen hiermee aantonen dat ze beschikken over basiskennis op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu.

De cursus duurt 3 dagen en start om 09:00 uur. De cursus bestaat uit een goed mix van verschillende leervormen. Er is meer persoonlijke aandacht en begeleiding, en meer tijd voor het bespreken en herhalen van de lesstof.
Er wordt tussentijd gebruik gemaakt van oefenexamens om de kennis te toetsen en je alvast te laten oefenen met de vraagstelling van het examen. Aan het eind van de cursus wordt een proefexamen gemaakt en nabesproken met de docent.
De derde lesdag wordt van 15:00 tot 16:00 uur afgesloten met het examen. Je wordt hierbij standaard aangemeld voor een voorleesexamen.

Op de eerste lesdag wordt aandacht besteed aan kennismaking en intake. De docent legt uit wat er van je wordt verwacht als het gaat om lessen en voorbereiding en wat de rol van de docent daarbij is. Tijdens de eerste module wordt stilgestaan bij de leervoorkeuren van de deelnemers en worden er tips gegeven over leren. 

Elke module wordt afgesloten met een vooruitblik op de volgende module. Hierbij wordt stap voor stap uitgelegd welke hoofdstukken uit het lesboek moeten worden voorbereid, hoe je dat het beste kan doen en welke hulpmiddelen je daarbij kunt gebruiken. Aan het begin van de nieuwe module wordt uitgebreid ingegaan op die voorbereiding. Waar liepen je tegenaan? Welke onderdelen hebben extra aandacht nodig?

De cursus VCA Basis Uitgebreid is bedoeld voor deelnemers die de VCA lesstof willen verdelen over meerdere dagen. Het is daardoor ook geschikt voor bijvoorbeeld deelnemers met ADHD/ADD, dyslexie, problemen met concentreren en faalangst. Hiermee biedt VCA Nederland bedrijven met een VCA certificaat een alternatief voor de standaard dagcursus. De cursus Basis Uitgebreid is niet bedoeld voor cursisten die de Nederlandse taal niet machtig zijn. Hiervoor heeft VCANederland andere mogelijkheden in het cursusprogramma.

Het doel van het VCA Basis diploma is om de bewustwording en kennis van veilig werken te bevorderen voor medewerkers die geen leidinggevende functie hebben.

Meer...
€498
ex. BTW
Aangeboden door
VCANederland
Onderwerp
VCA
Niveau
Duur
3 dagen
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
None
Aantal deelnemers
Max: 8
Tijdstip
Overdag
Keurmerken aanbieder
NRTO
UWV scholingsvoucher