Opleiding: ATEX voor Fabrikanten

Werkomgeving met explosiegevaar? Bij VCANederland onderdeel ATEXcertificaat.nl kunt u terecht voor ATEX-opleidingen op verschillende niveaus. Alle cursussen worden verzorgd door ATEX-specialisten!

Werk je als ontwikkelaar of quality assurance (QA) manager aan producten die vallen onder de ATEX-richtlijn 2014/34/EU? Volg dan de cursus ATEX voor fabrikanten bij ATEXcertificaat.nl. Hierin leer je alles over ATEX en IECEx productcertificatietrajecten. Cursisten die aan deze training beginnen moeten beschikken over basiskennis van ATEX. Zo is de eveneens door ATEXcertificaat aangeboden e-learning ATEX Awareness een goede basis. Ook kan tijdens een intakegesprek worden bekeken of de training voor jou van toegevoegde waarde is.

De training ATEX voor fabrikanten van ATEXcertificaat.nl wordt verzorgd door een ervaren trainer met praktijkervaring op het gebied van de ATEX Richtlijn 2014/34/EU en IECEx.

De training vindt plaats van 9.00 tot 17.00 uur. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:

    - Beschermingswijzen en bijhorende normen;
    - CE-conformiteitsmodules en de verantwoordelijkheden van de fabrikant;
    - Praktijkvoorbeelden van producten met gecombineerde beschermingswijzen en mogelijke ATEX-/IECEx-coderingen;
    - Certificatie van een assembly van gecertificeerde producten;.
    - Uitleg van de mogelijke testprogramma’s, met rondleiding in laboratorium;
    - Documentatie-eisen rond een certificatietraject;
    - Eisen bij een audit van de productiefaciliteit (QAN & QAR);
    - Specifieke IECEx aspecten en voordelen voor wereldmarkt (o.a. USA en Canada).

De training ATEX voor fabrikanten is bedoeld voor ontwikkelaars of quality assurance (QA) managers die werken aan producten die vallen onder de ATEX-richtlijn 2014/34/EU.

Tijdens de training ATEX voor fabrikanten van ATEXcertificaat.nl leer je hoe je het certificeringstraject kunt begeleiden van producten die vallen onder de ATEX-richtlijnen. Hoewel de nadruk daarbij natuurlijk ligt op certificering voor EU-landen, komt ook certificatie voor USA en Canada aan de orde.

Daarnaast is de training een ideale voorbereiding voor cursisten die een verdiepingsslag willen maken als het gaat om relevante normen en specifieke interpretaties daarvan. Dit laatste kan eveneens door ATEXcertificaat.nl worden vormgegeven, met een aanvullende maatwerktraining.

Meer...
€649
ex. BTW
Aangeboden door
VCANederland
Onderwerp
Explosiegevaar / ATEX
Niveau
Duur
1 dag
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
None
Aantal deelnemers
Max: 25
Tijdstip
Overdag
Keurmerken aanbieder
NRTO
UWV scholingsvoucher