Opleiding: ATEX Managementtraining

Werkomgeving met explosiegevaar? Bij VCANederland onderdeel ATEXcertificaat.nl kun je terecht voor ATEX-opleidingen op verschillende niveaus. Alle cursussen worden verzorgd door ATEX-specialisten!

Deze training is speciaal bedoeld voor managers en (direct) leidinggevenden, die werken in of bij een bedrijf waar explosiegevaarlijke zones zijn gedefinieerd. Om deze training optimaal te kunnen volgen en afronden, moeten deelnemers succesvol de ATEX-awareness e-learning hebben gevolgd.

Tijdens de ATEX Managementtraining van ATEXcertificaat.nl staat de praktijk centraal. Nationale en internationale wetten en richtlijnen als de Arbowet en ATEX 153 worden toegelicht aan de hand van herkenbare praktijkcases. Tijdens de training is er volop ruimte voor interactie, zodat de deelnemers direct een link kunnen leggen met explosierisico’s en te nemen maatregelen in hun eigen organisatie. Zo komen in relatief korte tijd alle aspecten van ATEX aan de orde en worden deelnemers meegenomen in de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden die ze hebben als leidinggevende in een omgeving met explosiegevaarlijke zones.

De cursus duurt van 9.00 tot 12.30 uur. De ATEX Managementtraining van ATEXcertificaat.nl is opgebouwd rondom de volgende onderwerpen:

    - Inhoudelijke kennis m.b.t. ATEX (inclusief opdrachten);
    - Relevante wet- en regelgeving (nationaal, internationaal en op de werkvloer);
    - Explosieveiligheidsdocument (EVD) (opbouw, inhoud);
    - Veilig werken in een gezoneerde omgeving (wat kan wel, wat kan niet en waarom);
    - Werkgevers- en werknemersverplichtingen (taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden).

De ATEX Managementtraining is speciaal voor managers en leidinggevenden in organisaties met explosiegevaarlijke zones.

Na het volgen van de ATEX Managementtraining beschikken deelnemers over algemene kennis over explosierisico’s die ze direct kunnen toepassen in hun eigen organisatie. De deelnemer is na de training op de hoogte van de taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden die hij als leidinggevende heeft in het kader van de Nederlandse Arbowet en de Europese richtlijn ATEX 153. De training wordt afgesloten met een eindtoets. Deelnemers die deze succesvol afronden, ontvangen een certificaat dat drie jaar geldig is.

Meer...
€289
ex. BTW
Aangeboden door
VCANederland
Onderwerp
Explosiegevaar / ATEX
Management Algemeen
Niveau
Duur
1 dag
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
None
Aantal deelnemers
Max: 25
Tijdstip
Overdag
Keurmerken aanbieder
NRTO
UWV scholingsvoucher