Opleiding: ATEX E-inspectie en onderhoud

Werkomgeving met explosiegevaar? Bij VCANederland onderdeel ATEXcertificaat.nl kun je terecht voor ATEX-opleidingen op verschillende niveaus. Alle cursussen worden verzorgd door ATEX-specialisten!

De training ATEX E-Inspectie en onderhoud is bedoeld voor elektrotechnisch medewerkers die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de uitvoering of aansturing van inspectie- en onderhoudswerkzaamheden in een omgeving met explosiegevaarlijke zones. Tijdens deze tweedaagse training leren deelnemers om op basis van ATEX 114 en conform de geldende Nederlandse normen onderhoud en inspecties uit te voeren aan elektrisch Ex-materieel. Voordat ze aan deze training deelnemen, moeten deelnemers de e-learning ATEX Awareness succesvol hebben gevolgd.

Tijdens de eerste cursusdag wisselen theorie en praktijk elkaar af. Er wordt ingegaan op installatieopbouw, montage en het opsporen van storingen in explosieveilig materieel. Uitleg en demo’s worden hierbij afgewisseld met oefeningen, waarbij gebruik wordt gemaakt van werkende praktijkopstellingen. Tijdens de tweede dag van deze training draait het om visuele, nauwkeurige inspecties van explosieveilig materieel. De deelnemers voeren die dag onder meer een realistische inspectie uit op enkele proefpanelen.

De training ATEX E-Inspectie en onderhoud van ATEXcertificaat.nl duurt twee dagen.

De training ATEX E-Inspectie en onderhoud van ATEXcertificaat.nl is ontwikkeld voor elektrotechnisch medewerkers die zich bezighouden met het aansturen of uitvoeren van inspectie- en onderhoudswerkzaamheden aan elektrische installaties in een omgeving met explosiegevaarlijke zones.

Na het volgen van de training ATEX E-Inspectie en onderhoud kunnen deelnemers onderhoud- en inspectiewerkzaamheden (laten) uitvoeren aan elektrisch Ex-materiaal aan de hand van de Europese richtlijn ATEX 114 en de Nederlandse normen NEN-EN-IEC60079-14 en NEN-EN-IEC60079–17. De training wordt afgesloten met een eindtoets. Deelnemers die deze succesvol afronden, ontvangen een certificaat dat drie jaar geldig is.

Meer...
€889
ex. BTW
Aangeboden door
VCANederland
Onderwerp
Explosiegevaar / ATEX
Niveau
Duur
1 week
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
None
Aantal deelnemers
Max: 20
Tijdstip
Overdag
Keurmerken aanbieder
NRTO
UWV scholingsvoucher