Opleiding: ATEX Ontwerptraining

Werkomgeving met explosiegevaar? Bij VCANederland onderdeel ATEXcertificaat.nl kun je terecht voor ATEX-opleidingen op verschillende niveaus. Alle cursussen worden verzorgd door ATEX-specialisten!

Speciaal voor engineers en technisch medewerkers die binnen hun organisatie verantwoordelijk zijn voor de inzet van ATEX-apparatuur in installaties biedt ATEXcertificaat.nl de ATEX Ontwerptraining. Tijdens deze training leren deelnemers hoe ze bij het maken van een ontwerp ATEX-eisen kunnen benoemen en toepassen en op basis hiervan een risicoanalyse kunnen maken.

Tijdens de ATEX Ontwerptraining van ATEXcertificaat.nl komen verschillende aspecten van ATEX-apparatuur aan de orde, onder meer door tijdens de training de explosierisico’s op de (eigen) werkvloer te bespreken en vast te stellen welke maatregelen hiervoor noodzakelijk zijn. Ook kijken we tijdens de training naar (onderdelen van) ATEX-114 apparatuur en bespreken we de bijbehorende beschermingswijzen. Ook enkele (groeps)opdrachten maken deel uit van de training.

De training wordt gegeven in 1 dag van 09.00 tot 17.00 uur. De ATEX Ontwerptraining van ATEXcertificaat.nl is opgebouwd rondom de volgende onderwerpen:

    - Inhoudelijke kennis ATEX (explosieve atmosferen, gevarenbronnen, zonering, voorkomen ontstekingsbronnen, wet- en regelgeving);
    - Indeling gevarenzone gas- en stofexplosiegevaar;
    - Relatie zone/categorie en materieel;
    - Explosieveiligheidsdocument (EVD) (opbouw, inhoud);
    - Elektrische beschermingswijzen en hiervoor geldende normen;
    - Niet-elektrische beschermingswijzen en hiervoor geldende normen;
    - Risicoanalyse ontstekingsbronnen ATEX-producten;
    - Interpretatie explosiekentallen en coderingen;
    - Gezamenlijke bespreking opdrachten;
    - Positie ATEX in het BowTie (vlinderdas)-model voor procesveiligheid.

De ATEX Ontwerptraining is bedoeld voor engineers en technisch medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de inzet van ATEX-apparatuur in installaties.

Na het volgen van de ATEX Ontwerptraining kunnen deelnemers in een ontwerp de ATEX-eisen aan apparatuur benoemen, op basis daarvan de juiste middelen inzetten en een risicoanalyse uitvoeren. Deze risicoanalyse bestaat uit het herkennen van explosiegevaren, zoneclassificaties en ontstekingsbronnen. De ATEX3 Ontwerptraining wordt afgesloten met een eindtoets. Deelnemers die deze succesvol afronden, ontvangen een certificaat dat drie jaar geldig is.

Meer...
€489
ex. BTW
Aangeboden door
VCANederland
Onderwerp
Explosiegevaar / ATEX
Niveau
Duur
1 dag
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
None
Aantal deelnemers
Max: 25
Tijdstip
Overdag
Keurmerken aanbieder
NRTO
UWV scholingsvoucher