Opleiding: ESG voor de actuarieel professional: theorie en praktijk

Actuarieel professionals die hun kennis willen verbreden en verdiepen en zich willen voorbereiden op mogelijke veranderingen in de taken werkzaamheden en verantwoordelijkheden binnen hun organisatie.

Environmental, Social en Governance. Drie woorden die centraal staan in de manier waarop het bedrijfsleven zich heruitvindt, gedreven door maatschappelijke en natuurlijke ontwikkelingen. Wat kunnen of moeten verzekeraars en pensioenfondsen hiermee? En welke rol is hierbij weggelegd voor de actuarieel professional?

Je krijgt inzicht in ESG-principes en wordt voorbereid op mogelijke veranderingen in jouw (dagelijkse) werkzaamheden en verantwoordelijkheden binnen de eigen organisatie.

Tijdens deze bijeenkomst wordt verkend waarom het thema ESG maatschappelijk zo belangrijk geworden is, hoe verzekeraars en pensioenfondsen zich kunnen positioneren in de verduurzaming van de sector en de maatschappij en wat de rol van de actuarieel professional. Het thema wordt daarmee in een breed maatschappelijk perspectief gezet en in de context van de verzekerings- en pensioensector, met als doel om ESG tastbaar te maken voor de actuarieel professionals in hun dagelijkse werkzaamheden.

Sprekers
Dr. Ted van der Aalst AAG en Michiel Evers MSc

Meer...
€695
Vrij van BTW
Aangeboden door
Actuarieel Instituut
Onderwerp
Actuarieel
Niveau
Duur
6 uren
Looptijd
5 dagen
Taal
nl
Type product
training
Lesvorm
Klassikaal
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Utrecht
ma 18 nov. 2024
Keurmerken aanbieder
CRKBO en BTW-vrijstelling