Opleiding: Leergang Vreemdelingenrecht regulier I module A

De basis voor iedereen die zich wil bekwamen in het vreemdelingenrecht.

Inhoud

Dag 1

De rechtsbronnen

De systematiek van de vreemdelingenwet en regelgeving

Rechtmatig verblijf (visa, machtiging tot voorlopig verblijf, toegang)

Verblijfsvergunningen

Regulier gezinshereniging




Dag 2
Vervolg gezinshereniging met EU-route en Chavez

Rechtmatig verblijf (medisch, arbeid en Europa)




Dag 3

Verblijfsbeindiging

Openbare orde

Uitzetting en ongewenstverklaring/inreisverbod (materieel)




Dag 4

Hoofdlijnen procesrecht regulier vreemdelingenrecht




Werkwijze

Deze opleiding sluit volledig aan op de praktijk. Je gaat met vakgenoten concreet aan de slag met casus. Want leren doe je het beste met en van elkaar. Je krijgt daarbij ondersteuning van onze topdocenten.

Materiaal

Voorafgaand aan de eerste bijeenkomst wordt jou het cursusmateriaal aangeboden via onze digitale leeromgeving. Daarnaast krijg je vooraf de mogelijkheid om op onze kosten het volgende boek aan te schaffen:
Nederlands Migratierecht, Karin Zwaan, Ashley Terlouw, Tineke Strik, Helen Oosterom Staples, Pieter Krop, Tesseltje de Lange, Betty de Hart, Carolus Grtters en Roel Fernhout, Boom juridisch, (nieuwste editie)

Basiskennis voor juristen vreemdelingenrecht
Tijdens de cursus Vreemdelingen Regulier Module A leer je hoe je in veel voorkomende reguliere vreemdelingenzaken tot een oplossing kunt komen. Dit doen we door onder andere in te gaan op de rechtsbronnen, systematiek van de vreemdelingenwet en regelgeving. Tijdens de cursus komen regels die betrekking hebben op de toelating, het rechtmatig verblijf en beëindiging verblijf aan bod. Ook gaan we in op gezinshereniging en voortgezet verblijf. Tenslotte bespreken we op hoofdlijnen het procesrecht regulier vreemdelingenrecht.

Na het volgen van module A beschik je over basiskennis van het materiële en formele vreemdelingenrecht. Beschik je al over een goede basiskennis, redelijke praktijkervaring en ervaring in het vreemdelingenprocesrecht? Dan verwijzen we je graag door naar Vreemdelingenrecht Module B, waarin we onder andere dieper ingaan op vreemdelingenprocesrecht en vreemdelingenbewaring.

Heb je interesse in de hele basisopleiding voor de vreemdelingenpraktijk? Dan volg je alle drie modules: module A, module B en module C. De eerste twee modules, A en B, bieden je de basis op het gebied van regulier vreemdelingenrecht, mo

Datum: 26 maart 2025 10:00-16:30

WO

Meer...
€2.500
ex. BTW
Aangeboden door
OSR Juridische Opleidingen
Onderwerp
Vreemdelingenrecht / Migratierecht / Asielrecht
Niveau
Duur
4 dagen
Taal
nl
Type product
opleiding
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 22
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Utrecht
wo 5 mrt. 2025