Opleiding: Cursus vastgoed en woning video voor Funda

Cursus Woningvideo

Deze cursus is speciaal bedoeld voor vastgoedstylisten, vastgoedfotografen en makelaars. Woningvideo is ideaal om je dienstenpakket mee uit te breiden en je te onderscheiden.

Leer hoe je op eenvoudige wijze met je eigen smartphone en een stabilizer professionele woningvideo's maakt, die opvallen op Funda. In de huidige woningmarkt zijn video's niet meer weg te denken, Ze zijn essentieel voor een aantrekkelijke woningpresentatie en ze verhogen de online zichtbaarheid van een woning in de verkoop.

Leer in 4 stappen professionele woningvideo's maken voor Funda 

Module 1: Apparatuur & Techniek

In de eerste module maak je kennis met alle videomogelijkheden van je smartphone in combinatie met een stabilizer. Je duikt in de theorie over de basiselementen van videografie, zodat je snel begrijpt hoe je goed belichte video's kunt maken zonder gebruik te maken van extra randapparatuur. Ons motto is namelijk 'Keep it simple!'

Module 2: Filmen

In de tweede module ga je met je smartphone en gimbal oefenen, zodat je aantrekkelijke videoshots leert maken. Je ontdekt welke camerabewegingen voor woningvideo's ideaal zijn. Ook leer je meer over compositie, zodat je woningen zowel binnen als buiten met mooie bewegende beelden kunt vastleggen. Naast filmen, duik je ook dieper in op geluid, zodat je video nog meer impact maakt.

Module 3: Script maken

Een goede video vertelt een verhaal. In de derde module leer je je eigen script schrijven en ontwikkel je daarbij een passende shotlijst. Op die manier weet je precies wat je op locatie moet filmen. Je verdiept je in de videostyling van de woning en bedenkt je eigen werkmethode, die ervoor zorgt dat jij efficiënt en professioneel een woning filmt.

Module 4: Video editen

In de laatste module ga je aan de slag met het monteren van een woningvideo voor Funda. Hiervoor maak je gebruik van (gratis) video-apps op je computer of smartphone. Je ontdekt hoe je eenvoudig met teksten, plaatjes en geluid de woningvideo helemaal afmaakt. Ook leer je op welke wijze je de video kunt aanleveren aan de makelaar, zodat die ’m op Funda kan plaatsen.

Waarom is deze cursus interessant voor jou?

  • Video is een must in het Funda Compleet pakket. Zonder deze skills mis je de kans om woningen optimaal te presenteren en kopers te verleiden tot een bezichtiging.
  • Videomarketing is hot in de vastgoedwereld. Blijf voorop lopen met de nieuwste trends en technologieën en onderscheid je van de concurrentie.
  • Leer woningvideo's maken en voeg waarde toe aan je aanbod. Trek meer klanten aan, verhoog je inkomsten en ontdek nieuwe groeikansen voor je bedrijf.

Welke apparatuur heb je nodig?

Smartphone: We leren je filmen met je eigen smartphone, dus je hebt geen speciale (video)camera nodig om deze cursus te volgen.

Stabilizer: We adviseren je te werken met een eenvoudige handheld gimbal (ook wel stabilizer genoemd), zoals de DJI Osmo Mobile 6.

Software: Bij de gimbal behoort altijd een gratis app die je op je smartphone kunt installeren. Voor het monteren van de video's adviseren we je om gebruik te maken van gratis videosoftware, zoals iMovie (voor Mac) of Windows Video Editor.

Praktische info

  • Online cursus: Wanneer je je inschrijft, krijg je meteen toegang tot alle lessen, die je in je eigen tempo kunt volgen.
  • 4 Lesmodules: De cursus bestaat uit vier lesmodules die zijn onder verdeeld in drie hoofdstukken, die duidelijke lesvideo's bevatten inclusief handige werkbladen (PDF), die de lessen voor je samen vatten. 
  • Praktisch naslagwerk: Na het afronden van de cursus heb je een complete syllabus, waarin alle lessen  overzichtelijk zijn gepresenteerd. Super handig als je na de cursus je kennis weer wilt opfrissen.
  • 6 Weken toegang: Als je iedere week een lesmodule afrondt, heb je ruim voldoende tijd hebt om alle lessen en huiswerkopdrachten uit te voeren.
  • Studiebelasting: Advies is om twee dagdelen per week te reserveren voor deze cursus.
  • Feedback & support: De docenten staan dagelijks voor je klaar in de online leeromgeving om al je vragen te beantwoorden en de huiswerkopdrachten te controleren.
  • Vastgoedstyling Community: Naast toegang tot de leeromgeving word je automatisch lid van een actieve community waarin je kunt netwerken met vakgenoten en mee kunt doen aan online en live activiteiten, zoals kenniswebinars, excursies, etc.
  • Certificaat: Na het goed uitvoeren van de laatste opdracht ontvang je een digitaal certificaat van deelname.
  • Docenten: De cursus is ontwikkeld en wordt begeleid door experts in vastgoedpresentatie met jarenlange praktijkervaring.
Meer...
€397
ex. BTW
Aangeboden door
Vastgoedstyling Opleiding
Onderwerp
Vastgoedmanagement & Vastgoedbeheer
Video / Camera
Niveau
Duur
6 weken
Taal
nl
Type product
cursus
Lesvorm
Thuisstudie