Opleiding: Voetreflexologie

Voetreflexologie heeft als uitgangspunt dat elk lichaamsdeel en orgaan in verbinding staat met een drukpunt op de voet, de reflexzones genoemd. Ervaart iemand klachten, oftewel, voelt iemand zich niet in balans? Dan kan je door het masseren van de juiste reflexzones het natuurlijk evenwicht herstellen. Werk jij in de zorg of wellness of droom jij van je eigen praktijk als voetreflexoloog? Dan is de opleiding Voetreflexologie jou op het lijf geschreven.

Om de passende behandeling te geven, verdiep jij je in de anatomie van het lichaam en de voet. Je leert welke reflexzones met welke lichaamsdelen en organen corresponderen en hoe je de zones masseert. Heeft iemand hoofdpijn, slaapproblemen of gewoon behoefte aan rust? Jij weet precies waar je op een prettige, effectieve wijze druk moet uitoefenen.

Via duidelijke video’s kun je direct gaan oefenen. Je kunt jezelf een voetreflexmassage geven of vrienden en familie blij maken. Als voetreflexoloog doe je echter meer dan masseren: je leert daarom ook hoe je problemen aan de voeten herkent en leefstijladviezen geeft. Zo heb jij alles in huis om je klanten een fantastische ervaring te bieden.

Na de opleiding ben jij voetreflexoloog. Werk je bijvoorbeeld met ouderen, in de kraamzorg, als masseur of fysiotherapeut? Dan zullen je cliënten je nieuwe vaardigheden met open armen ontvangen. Ook kun je jouw eigen praktijk starten om klanten een ontspannen behandeling te geven:

Je bevordert de gezondheid van anderen

Hebben je klanten last van vermoeidheid, stress, migraine of rugpijn? Door jouw behandeling voelen zij zich weer in balans en hebben ze meer energie. Ook zonder klachten hebben mensen baat bij een massage, omdat daardoor de goede gezondheid behouden blijft.

Je zorgt voor een moment van ontspanning

Door de voetreflexmassage stimuleer je de doorbloeding, de voeten worden soepeler en de spieren ontspannen. Voetreflexologie is dus niet alleen gezond, maar ook heerlijk ontspannend. Hoe geweldig is dat?

Je bereikt een groot publiek

Voetreflexologie is een veilige behandeling voor iedereen: van 0 tot 100 jaar. Jij kan baby’s helpen met krampjes of juist ouderen die last hebben van stijfheid. Dat maakt je werk afwisselend en het zorgt dat jij een breed publiek kan bereiken.

Inclusief 2 praktijkdagen (als je kiest voor cursusvariant 'extra uitgebreid')

Op deze praktijkdagen kun je je vaardigheden met andere studenten oefenen en krijg je interessante tips en tools die je meteen in je eigen praktijk kunt uitproberen.

Wil jij op een veilige manier de gezondheid en vitaliteit van lichaam en geest stimuleren? Schrijf je in voor de opleiding Voetreflexologie en ontdek de kracht van voetreflexmassages.

Meer...
€379
Vrij van BTW
Aangeboden door
Laudius
Onderwerp
Reflexologie
Anatomie
Niveau
Looptijd
6 dagen
Type product
cursus
Lesvorm
Thuisstudie
Keurmerken aanbieder
SVH - Stichting voor Horeca
CRKBO en BTW-vrijstelling
SVMNIVO
Associatie voor Examinering
Cedeo
ISO register
NRTO
Erkend keurmerk