Opleiding: Beslissingskracht: Helder Denken voor Betere Beslissingen (Decision Power: Clear Thinking for Better Decision Making)

De meeste mensen geloven dat ze goed zijn in het nemen van beslissingen, helaas toont onderzoek aan dat dit niet waar is. Hoewel beslissingen cruciaal zijn voor zakelijk succes, zijn onze hersenen niet ingesteld om deze beslissingen op waarde te maximaliseren. In dit tweedaagse programma leer je een effectieve methode om helder na te denken over beslissingen, zelfs als er onzekerheid bij komt kijken. Je zult de methodedirect toepassen op een huidig probleem waarmee je te maken hebt — en op elk probleem dat je gaat tegenkomen in de toekomst.

Jouw hersenen zijn niet ontworpen voor complexe zakelijke beslissingen.

In de afgelopen vijftig jaar hebben cognitieve wetenschappers een diepgaand begrip gekregen van hoe we beslissingen nemen, waar we de mist in gaan en hoe we het beter kunnen doen. Gewapend met de juiste concepten kun je de kwaliteit van je beslissingen enorm verbeteren. 

In dit tweedaagse programma bij RSM leidt Dr. Philip Eskenazi je door het Decision Quality (DQ) framework. Deze effectieve  methode stelt je in staat om op een gestructureerde, rationele manier beslissingen te nemen. Je leert werken met zes basisconcepten die samen de basis vormen die jij nodig hebt om over beslissingen na te denken. Het proces is eenvoudig te gebruiken en zo flexibel dat het toepasbaar is op alle beslissingen: wat te eten, wie aan te nemen of dat je moet investeren in een nieuwe technologie. Tijdens de trainingpas je de methode toe op een beslissing waar je in het echte leven voor staat. 

Leerdoelen

Door deel te nemen aan deze cursus kun je deze sterke punten toevoegen aan je kennis en vaardigheden.

  • Consistent beslissingen nemen die de meeste waarde opleveren. 
  • Pas je proces aan op het belang en de complexiteit van de beslissing — stop met teveel nadenken over kleine beslissingen en te weinig nadenken over grote beslissingen. 
  • Overwin je besluiteloosheid die tijd en geld verspilt. 
  • Schakel direct over naar creatieve denkmodus, zodat je met creatieve oplossingen kunt komen. 
  • Faciliteer besluitvorming op een bredere schaal, waardoor de beslissingskwaliteit van je team of afdeling wordt verhoogd. 
  • Ga om met tegenstrijdige belangen van verschillende belanghebbenden. 
  • Voel je zelfverzekerd bij het nemen van een beslissing met hoge inzet en veel risico. 
Meer...
€2.700
ex. BTW
Aangeboden door
Rotterdam School of Management, Erasmus University - Executive Education
Onderwerp
Niveau
Looptijd
2 dagen
Taal
en
Type product
cursus
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 25
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Erasmus Universiteit Rotterdam, campus Woudestein
ma 11 nov. 2024
Rotterdam
ma 7 apr. 2025
Rotterdam
ma 10 nov. 2025
Keurmerken aanbieder
NVAO Geaccrediteerde opleiding
CRKBO en BTW-vrijstelling