Opleiding: Strategisch Probleemoplossen (Strategic Problem Solving)

In tijden van steeds krachtigere kunstmatige intelligentie en overvloed aan big data is het belangrijker dan ooit om je manier van denken verder te ontwikkelen. In dit tweedaagse programma train je jouw analytische, kritische en creatieve denken met de beste methoden en technieken van 's werelds toonaangevende strategieadviesbureaus.

Structuur voor succesvol problemen oplossen

Ben je ooit geconfronteerd met een complex zakelijk probleem en vroeg je je af hoe je ermee moest beginnen? Of ontdekte je dat, hoewel je alle beschikbare gegevens had geanalyseerd, je geen oplossing kon vinden? Analytisch, kritisch en creatief denken behoren tot de belangrijkste zakelijke vaardigheden die nodig zijn om effectief te zijn in je werk. 

De sleutel tot het analyseren en oplossen van problemen is een gestructureerde aanpak die de prioritaire analyses en het scala aan mogelijke uitkomsten identificeert en je vervolgens naar een rationele en uitvoerbare oplossing brengt. Het proces resulteert in een duidelijke casus die aan belanghebbenden kan worden gepresenteerd en biedt de basis voor succesvolle implementatie. Alleen wanneer je helder denkt, kun je duidelijk schrijven en effectief communiceren. 

Leerdoelen

Door deel te nemen aan deze cursus zul je in staat zijn om succesvol problemen te navigeren.

  • Begrijp de methoden en technieken voor het oplossen van zakelijke problemen en het presenteren van oplossingen die toonaangevende strategieadviesbureaus gebruiken.
  • Pas je vaardigheden toe op je eigen project, bespreek zakelijke casestudy's, voer oefeningen in kleine groepen uit en maak presentaties.  
  • Implementeer probleemoplossing in je eigen organisatie.  
  • Verkrijg vertrouwen als iemand die deskundig en vaardig is in gestructureerd probleemoplossen. 
Meer...
€2.700
ex. BTW
Aangeboden door
Rotterdam School of Management, Erasmus University - Executive Education
Onderwerp
Creatief & Innovatief denken
Niveau
Looptijd
2 dagen
Taal
en
Type product
cursus
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 25
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Erasmus Universiteit Rotterdam, campus Woudestein
wo 27 nov. 2024
Keurmerken aanbieder
NVAO Geaccrediteerde opleiding
CRKBO en BTW-vrijstelling