Opleiding: Verken je Persoonlijk Leiderschap

Tijdens deze training ligt de focus op het leren kennen van jezelf. Wie ben jij en ook wie ben jij in relatie tot de ander. Door je eigen krachten, drijfveren, uitdagingen en overtuigingen te leren kennen, vergroot je jouw bewustzijn. Daardoor kan je impulsen beter begrijpen, meer afgestemd communiceren en je persoonlijke groei bevorderen. Bovendien formuleer je tijdens deze training je eigen missie statement en jouw persoonlijke actieplan. Dat kan je mooi gebruiken als een kompas voor volgende stappen. Het is een afwisselend programma met veel theorie, praktijkoefeningen en ruimte voor reflectie. En je krijgt feedback. Inderdaad, daar heb je wat aan. 

Programma 

Het programma bestaat uit een 2-daagse training, waarin we afwisselen tussen theorie, oefeningen en reflectie. Je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen en kritisch naar jezelf te kijken. Door dingen op een andere manier aan te pakken, zul je ervaren welk effect dit heeft.  

Zo zien de twee dagen eruit: 

Dag 1 Deze dag draait volledig om introspectie. We starten met een beknopte kennismaking en richten dan onze aandacht op jouw innerlijke drijfveren. In de middag gaan we dieper in op jouw persoonlijke kwaliteiten en onderzoeken we hoe je deze kunt omzetten in sterke troeven. Daarna ga je ervaren welke waarden voor jou als leidinggevende belangrijk zijn en hoe deze waarden je handelen beïnvloeden. Dit proces zal ongetwijfeld leiden tot een verhoogd zelfbewustzijn en nieuwe inzichten. In de avond volgt een moment van zelfreflectie, waarbij we stilstaan bij jouw lange termijn-doelen. Je formuleert op basis van de inzichten van de dag een missie statement. Het missie statement kan je gebruiken als een kompas voor jouw levenspad.  

Dag 2 We beginnen de dag met het verkennen van onze belemmerende overtuigingen. Onze gedachten en overtuigingen hebben namelijk een grote invloed op ons gedrag. Je leert ze herkennen en om te buigen naar overtuigingen en gedrag die wel voor je werken. In de middag gaan we aan de slag met het thema ‘stress’. We onderzoeken hoe je omgaat met stress en wat je nodig hebt om in je werk en privé je energiepeil op het juiste niveau te houden. Je brengt in kaart welke coping-strategieën je bij uitdagingen inzet en leert hoe je motiverende doelen stelt en deze prioriteert. Tenslotte gaan we aan de slag met jouw ‘persoonlijke actieplan’. 

Dit levert de training je op 

Je maakt grote stappen tijdens deze training. Je zult merken dat je daarna je eigen gedrag anders beleeft. Én dat van anderen scherper inschat. Vanaf nu begrijp je situaties beter en heb je de keuze om daar op een andere manier op te reageren. Dat voelt stevig. Van een hoger niveau. Dat helpt om bewust en overwogen keuzes te maken en daarmee richting te geven aan je eigen loopbaan. En leven 

Meer...
€2.140
ex. BTW
Aangeboden door
Bureau Zuidema
Onderwerp
Persoonlijk Leiderschap
Niveau
HBO
Looptijd
2 dagen
Taal
nl
Type product
training
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 9
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
OOSTERBEEK
do 7 nov. 2024
OOSTERBEEK
di 3 dec. 2024
OOSTERBEEK
ma 20 jan. 2025
OOSTERBEEK
do 27 feb. 2025
Keurmerken aanbieder
CRKBO en BTW-vrijstelling