Opleiding: MoP foundation training

Die eenmalige en eendaagse training bereid je voor op het MoP Foundation examen. MoP® (Management of Portfolio’s) is de internationale standaard voor Portfoliomanagement van Axelos en sluit daarmee aan op PRINCE2 en MSP. MoP biedt een raamwerk voor het definiëren en het leveren van (verander-) portfolio’s. Een portfolio is een bewust gekozen, cyclisch veranderend geheel van activiteiten, projecten en programma’s om de strategische doelstellingen van een organisatie te bereiken.

Het doel van portfoliomanagement is het vaststellen van de optimale balans tussen het belang van de activiteiten en het gebruik van de schaarse resources, het rekening houden met de risico’s en kansen die de omgevingsfactoren bieden en het bereiken van de strategische doelstellingen van de organisatie.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

De training geeft een compleet beeld van Portfoliomanagement in de vorm van 2 cycli: de Definition en de Delivery cyclus. Binnen deze cycli zijn een aantal practices nader uitgewerkt. Naast deze 2 cycli onderkent MoP een vijftal principes (uitgangspunten) die randvoorwaardelijk zijn voor het goed inrichten en borgen van portfoliomanagement in een organisatie. De training is in het Nederlands. Het cursusmateriaal (sheets en boek) is in het Engels.

Het gehele programma wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden en oefeningen.

Het examen

Het examen wordt on line afgenomen door PeopleCert. Met net beschikbaar gestelde voucher kun je als deelnemer zelf een datum en tijd inplannen die je uitkomt.

Leergang portfoliomanagement

Deze training is een optioneel onderdeel van de leergang portfoliomanagement.

Meer...
€1.250
ex. BTW
Aangeboden door
Ruysdael
Onderwerp
MoP (Management of Portfolios)
Niveau
Looptijd
8 dagen
Taal
nl
Type product
training
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Min: 1
Max: 12
Tijdstip
Overdag
Keurmerken aanbieder
Cedeo