Opleiding: Legionellabeheer in prioritaire instellingen en installaties

De cursus legionellabeheer is bedoeld voor iedereen die binnen een organisatie betrokken is bij het ten uitvoer brengen van de legionellapreventie.

De cursus legionellabeheer is bedoeld voor iedereen die binnen een organisatie betrokken is bij het ten uitvoer brengen van de legionellapreventie. Dit kan betrekking hebben op het in opdracht geven van werkzaamheden rondom legionellapreventie aan externe gecertificeerde partijen en op het zelf uitvoeren of controleren van te nemen beheersmaatregelen.

De cursus duurt 2 dagen en wordt afgesloten met een bewijs van deelname. De lesdagen zijn van 09:00 tot 16:30 uur.

Thema die o.a. aan bod komen zijn:

    - Wat is legionella
    - Risico en groeifactoren
    - Wet- en regelgeving
    - Legionellapreventie ontwerpfase
    - Normen en richtlijnen
    - Terugstroombeveiligingen
    - Drinkwaterbesluit en regeling legionellapreventie
    - Rol beheer vs preventie
    - Risico-analyse en beheersplan
    - Zorgplicht

De cursus legionellabeheer is bedoeld voor iedereen die binnen een organisatie betrokken is bij het ten uitvoer brengen van de legionellapreventie. De doelgroep kent meerdere soorten functies: bijvoorbeeld medewerkers in prioritaire instellingen zoals zorginstellingen. Dit kan zijn in de rol van facilitair manager of medewerker. Ook kan het hier medewerkers betreffen die werkzaam zijn bij een extern bedrijf maar die werkzaamheden uitvoeren bij prioritaire instellingen.

Na de cursus kan je gemaakte risicoanalyses en/of beheersplannen begrijpen en beoordelen of deze compleet zijn en voldoen aan de voorschriften van het drinkwaterbesluit en de BRL 6010. Je bent ook in staat om de plannen in begrijpbare taal uit te kunnen leggen aan derden die het werk moeten uitvoeren. Daarnaast leer je om beheersmaatregelen op een veilige en verantwoorde wijze uit te voeren en te signaleren als beheersmaatregelen onverhoopt onvoldoende lijken te werken.

Meer...
€915
ex. BTW
Aangeboden door
Kiwa Training
Onderwerp
Niveau
Duur
2 weken
Looptijd
23 dagen
Taal
nl
Type product
training
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 15
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Apeldoorn
vr 8 nov. 2024
Apeldoorn
vr 31 jan. 2025
Apeldoorn
vr 28 mrt. 2025
Apeldoorn
vr 6 jun. 2025
Apeldoorn
vr 5 sep. 2025
Apeldoorn
vr 31 okt. 2025
Keurmerken aanbieder
NRTO
UWV scholingsvoucher