Opleiding: Kathodische Bescherming ISO 15257 - Level 3

De cursus Kathodische Bescherming – level 3 conform ISO 15257 is één van Kiwa’s nieuwe opleidingen voor KB-specialisten.

Het aanleggen van ondergrondse stalen leidingen of opslagtanks brengt vaak hoge kosten met zich mee. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze leidingen of tanks lang meegaan. De levensduur wordt in belangrijke mate bepaald door de manier waarop ze tegen corrosie zijn beschermd. Een goede corrosiebescherming wordt verkregen door toepassing van een goede beschermende bekleding in combinatie met kathodische bescherming.

De cursus bestaat uit vier lesdagen, waarbij afwisselend theorie en praktijk aan de orde komen. De cursus wordt afgesloten met een theorie- en een praktijkexamen. De cursist moet, in aanvulling op de lesdagen, rekening houden met 3-6 uur zelfstudie per lesdag, afhankelijk van de eigen ervaring. Om de cursus goed te kunnen volgen, is een hbo werk- en denkniveau vereist. Dit kan zijn verkregen door scholing of door minimaal 2 jaar praktijkervaring met kathodische bescherming. Om in aanmerking te komen voor certificering, dient de deelnemer, in een periode van 12 aaneengesloten maanden, zich 400 uur aantoonbaar te hebben beziggehouden met KB-activiteiten op niveau 2.

In deze cursus leert de cursist de verdiepende achtergronden van elektro-chemische corrosie, het ontwerpen en opstarten van KB-systemen, het analyseren van gegevens en signaleren van afwijkingen. Daarnaast leert de cursist instructies en trainingen op te stellen en deze te verzorgen.

De cursus Kathodische Bescherming – level 3 conform ISO 15257 is bestemd voor medewerkers van bedrijven die data verkregen uit werkzaamheden en metingen moeten beoordelen, toezicht uitoefenen bij (aanleg)werkzaamheden aan KB-systemen.

Het doel van de cursus is om cursisten de deskundigheid aan te reiken die zij nodig hebben om level 1 en 2 werkzaamheden te begeleiden, de personen met een level 1 en 2 aan te sturen en de verkregen data uit de werkzaamheden te beoordelen. Daarnaast is een level 3 persoon in staat om technische instructies en trainingen op te stellen t.b.v. alle onderliggende levels en deze te verzorgen.

Meer...
€4.201
ex. BTW
Aangeboden door
Kiwa Training
Onderwerp
Gevaarlijke stoffen & Goederen
Niveau
Duur
6 weken
Looptijd
56 dagen
Taal
nl
Type product
training
Lesvorm
Klassikaal
Aantal deelnemers
Max: 12
Tijdstip
Overdag
Tijden en locaties
Apeldoorn
wo 29 jan. 2025
Keurmerken aanbieder
NRTO
UWV scholingsvoucher