Presentaties verbeteren? Aubrey! (25 en 26 maart een workshop)

In mijn werk kom ik in veel organisaties, en zie dan de nodige presentaties. En ik kan u verzekeren: dat valt niet mee. Vol zelfvertrouwen presenteren de managers en medewerkers van organisaties hun publiek volle gedetailleerde sheets. En terwijl de presentator met een gedecideerde, maar monotone stem het ene cliché na het andere gebruikt, zie je de aanwezigen vermoeid op hun horloges kijken. Misschien breng ik het wat gechargeerd, maar dit is wat je vaak ziet. Kan je daar wat aan doen?

Ja. Daar kan je wat aan doen. Je zou op 25 en 26 maart naar de workshop van Aubrey Snell kunnen gaan (www.tonen.net). Zij geeft frisse en inspirerende presentatieworkshops, met een uitstekend resultaat. Met haar drama-achtergrond, maar ook met een cum laude conservatorium diploma, helpt ze u om uw manier van presenteren pakkend te maken. Daarbij is haar saxofoon een grappig hulpmiddel. En geloof me, dat is geen overbodige luxe. Bovendien zijn de workshops, zeg ik als deelnemer, leuk om aan mee te doen. Echt een geweldige tijdsbesteding.

Omdat ik haar zo goed vind, vroeg ik haar om een verhaaltje te maken voor deze managementblog. Ze schreef het volgende: ‘Presenteren voor een groep brengt altijd spanning met zich mee. Daardoor kan de spreker zijn doel voorbijschieten. Maar je kunt valkuilen vermijden en leren een adequate en publieksgerichte presentatie te geven.

 

 

Mondeling presenteren voor een groep is voor de één een plezierige uitdaging, voor de ander een zenuwslopende opgave. Voor beiden geldt dat het erg belangrijk is dat je je goed voorbereidt en dat je de doelgroep helder voor ogen houdt. Voor iedereen geldt: presenteren is te leren!

In de workshops leer je

-hoe je voor de groep staat, of je je daarvan bewust bent en hoe je jouw ‘performance’ kunt verbeteren;

- hoe je je stem gebruikt en hoe je articulatie, spreeksnelheid en woordkeuze kunt verbeteren;

-hoe je een verhaal zodanig opbouwt dat je het gestelde doel bereikt;

-hoe je de presentatie plezierig maakt voor jezelf en voor de luisteraar.

 

De saxofoon wordt tijdens de workshop als hulpmiddel ingezet. Met behulp van muziek wordt op een verrassende manier een aantal aspecten van ‘presenteren’ belicht. Welke toon geef jij aan de presentatie en welke doelen streef je na? Wat kun jij leren van een musicus op het podium? Wat wil je bij de toehoorder teweegbrengen? Op dit soort vragen krijg je een antwoord in de workshops. Zodat je ophoudt met die vervelende powerpoint presentaties, en mensen echt iets biedt.

Voor meer informatie over de workshop: www.tonen.net of snellaubrey@gmail.com

Waar vind ik toepasbare kennis en gedeelde ervaringen

Probeer het Pro-abonnement een maand gratis

En krijg toegang tot de kennisbank. 110 onderwerpen, kritisch, wars van hypes, interactief en geselecteerd op wat wél werkt.

Word een PRO 

Ben Menting
Een eenvoudige manier om beter presentaties te verkrijgen is de spreektijd te beperken tot 10 of maximaal 20 minuten. Als je dit combineert met een verbod op powerpoints (behalve voor ècht noodzakelijke visuele informatie) kom je een heel eind, zonder alle sprekers op cursus te hoeven sturen.
Robin
Beste Bert Overbeek,
Indien je zo enthousiast bent over iemand. Check dan of de link naar de website van Audrey werkt en of de site online is.....

De link werkt alleen is haar website onder constructie...
Attentiepuntje

Succes
Pieter Kesteloot
Lid sinds 2019
Waardevol om mensen te overtuigen tot betere presentaties,
minder leuk als de website naar waar je verwijst "under construction" is,
met Latijn en lege links en geen bijkomende informatie geeft.

Een frisse, inspirerende website met duidelijke boodschap
of een artikeltje zonder link naar een lege webiste voor meer inromatie
hadden de boodschap veel beter ondersteund.
Diederik Steeman
Lid sinds 2019
Meerdere bezwaren, Ben. Powerpoints zijn soms heel boeiend. Dus een verbod hoeft van mij niet zo. De spreker bepaalt. Grenzen aan de tijd is ook goed. Maar ik geloof niet dat je daarmee het niveau van mensen echt verbetert. Vandaar dat ik mijn lezers graag heb geattendeerd op Aubrey. Juist bij presentatie is het belangrijk feedback te krijgen op hoe je overkomt, wat je effect is. Te gemakkelijk wordt in dit computertijd gedacht dat mensen dat wel even zullen leren.