In week 16 wordt staan de volgende onderwerpen ten aanzien van innovatie in het nieuws. Er wordt een kenniscafe over sociale innovatie georganiseerd in Steenwijk, de uitgeverij branche geeft zich zelf een onvoldoende op het gebied van innovatie en meldt Eurocommissaris Verheugen dat de EU-innovatie langzamerhand de VS bijbeent. Toch is dat geen reden voor optimisme.
19 april 2008 : Kennis Café in teken van ‘sociale innovatie‘
Kennis Netwerk Steenwijkerland houdt op dinsdag 22 april om 16.00 uur in zalencentrum Hiddingerberg opnieuw een Kennis Café. Deze keer wordt dieper ingegaan op het thema ‘sociale innovatie‘. Zaken als empowerment, talentontwikkeling en bestemming staan hierbij centraal. Gastspreker bij dit Kennis Café is Aernout Cohen Tervaert, schrijver van het boek ‘Liefde voor talent‘ en eigenaar van adviesbureau Yumanix. Hij zal diverse actuele ontwikkelingen de revue laten passeren om vervolgens dieper in te gaan op talentontwikkeling en hoe je daar als bedrijf mee om kunt gaan. Daarnaast zal Ronald Alferink van Halfen bv uit Enter een beeld schetsen van hoe het werken met talenten in de praktijk uitpakt, wat de voordelen zijn en welke obstakels je hierbij kunt tegenkomen.
Bron: Steenwijker Courant
17 april 2008 : 'Weinig innovatie in uitgeefbranche'
De uitgeefbranche vindt zichzelf niet innovatief genoeg. De branche geeft zichzelf een 5.4 als het gaat om innovatie. Het segment 'Dagbladen' wordt als het meest innovatief gezien, terwijl het segment 'Algemene boeken' als het minst vernieuwend wordt ervaren, zo blijkt uit de InCT-Innovatiemeter. InCT deed het onderzoek samen met bureau Ithaka research. Het onderzoek is dit jaar voor het eerst gehouden en moet jaarlijks de stand van zaken rondom innovatie in de uitgeefbranche meten. De volledige resultaten worden gepresenteerd op het voorjaarscongres van InCT op 24 april.
Bron: Villamedia.
15 april 2008 : EU-innovatie beent VS bij
Uit de jongste cijfers van de Europese Commissie blijkt dat Europa zijn achterstand op de Verenigde Staten inzake innovatiebeleid stilaan inloopt. Maar nog meer investeringen en stimulerende overheidsinitiatieven zijn noodzakelijk, zegt de Commissie.
De cijfers, afkomstig van de Europese Boordtabel 2007, werden recent bekendgemaakt door vice-voorzitter Günter Verheugen van de Europese Commissie, die belast is met het ondernemings- en industrieeel beleid. Inzake innovatiekracht onderscheidt hij hoofd-zakelijk vier groepen van lidstaten. Een eerste groep wordt aangevoerd door Zweden, op de voet gevolgd door Denemarken, Finland, Duitsland en Groot-Brittannië. Op wereldvlak kunnen zij de vergelijking doorstaan met de Verenigde Staten, Zwitserland en Israël. België behoort tot de tweede groep van middelmatig scorende lidstaten zoals Frankrijk, Oostenrijk, Nederland, Ierland en Luxemburg.
Bron: 6 minutes Business (België)
CyberSale, 50% korting op een Pro-abonnement
Verbeter je persoonlijke effectiviteit en managementvaardigheden. Begin het jaar goed en krijg toegang tot toepassingsgerichte kennis.
Upgrade uw gratis lidmaatschap, word een Pro