Hoe kan een mens zijn beschikbare energie het best gebruiken? Hoe vindt hij balans tussen werk en persoonlijk welbevinden. In dit kader wordt het begrip Energiemanagement geïntroduceerd.
De aanleiding voor het boek “Energiemanagement” van Lutina Bruggeman is een ‘terug naar nul’ ervaring. Vanuit een situatie van een ernstige gezondheidsbeperking werd de weg die ze moest bewandelen om terug te komen, de inspiratiebron voor dit boek. Zij wilde haar ervaringen met anderen delen om zo een bewustwording tot stand te brengen over hoe belangrijk het is om bewust om te gaan met de energie die we bezitten. Ook vanuit bedrijven is er steeds meer aandacht voor de zoektocht naar balans tussen werk, privé en persoonlijk welbevinden.
Het proces van energiemanagement
Het begrip energiemanagement is in di...
Dat is een vraag waar ik het antwoord niet altijd op kan vinden.
Ik merk namelijk dat het anders over dingen leren denken, veel invloed heeft op wat ik aan kan.
Mijn gedachte kan ik sturen. Als ik een gedachte heb, kan ik deze omruilen tegen een andere. Daar moet ik me bewust van zijn.
Zelf denk ik dat een mens veel kan leren. Je moet willen investeren in een ander denkpatroon denk ik.
1 wat kost je energie (waar je dus minder van wilt doen/ of wat je op een andere manier aan gaat pakken) en ook
2 wat geeft je energie (waarvan je kunt onderzoeken wat maakt dat je er energieker van wordt & waarvan je om je vitaler te voelen dus meer wilt gaan doen)
In het boek "The art of living effortlessly" wordt een vergelijkbaar pad beschreven; mogelijk inspirerend om te zien hoe iemand anders met een vergelijkbare uitdaging om is gegaan.