- Inleiding
- Domeinnamen: structuur en ontwikkelingen
- Domeinnamen voor het oprapen?
- Wereldwijd één adres
- Chinese marketing
- Frustratie!
- Conclusie
- Stellingen
Inleiding
Zonder dat veel mensen er erg in lijken te hebben is een heuseoorlog uitgebroken. Weliswaar een virtuele, maar toch. Achter deschermen wordt een verbeten strijd gevoerd om de eigendomsrechtenvan domeinnamen. Hoewel de strijd over bekende merknamen gestredenlijkt te zijn, is het wel steeds moeilijker geworden om nogdomeinnamen te vinden die vrij zijn. De meest interessante namen enbegrippen zijn reeds lang vergeven. Wie het eerst komt, wie heteerst maalt. Welke ontwikkelingen zijn gaande, wat staat ons nog tewachten en welke mogelijkheden zijn er om alsnog interessante namente registreren? Bent u in het bezit van www.devries.nl...
Echt bezitten is het zodoende in mijn ogen niet. De afhankelijkheid van providers is er overigens nog steeds. Neemt niet weg dat het in ieder geval beter is dan niets. In vergelijking met Amerika is er echter nog een hele, hele lange weg te gaan.
http://www.domain-registry.nl/p07022000.html
Goed verhaal.
Waarop baseer je het bedrag van $25.000
Als je je naam ook wilt terugvinden
dan moet je ook links arrageren via bijvoorbeeld
www.realnames.com.
Met vriendelijke groet,
Teije
Het bedrag is afkomstig van een Amerikaanse domeinnaam-organisatie. De gekozen naam wordt dan wereldwijd vastgelegd, wel zo handig, omdat het zelf doen heel veel werk kost en het verschilt tussen het bedrag dat je zelf moet betalen als je het allemaal zelf regelt ($ 8-9.000 a $ 15.0000) en het uitbesteden rechtvaardigt. Al kan dat verschillen per persoon natuurlijk.
Je bent er echt dagen mee bezig om het voor alle landen te regelen.
groet, Gyuri
ICTspecialist.com is tekoop mail uw bod...
(Misschien heb je je eigennaam al verkocht?) Er zijn nog vele miljoenen namen te koop, vraag is alleen of net de naam vrij is die je zoekt en of niet net een partij een dag eerder de naam heeft vastgelegd of zelfs goed haar oren te luister heeft gelegd om met uw naam te vertrekken (met name in Nederland).
Inmiddels is het goed mogelijk namen te laten zoeken of construeren via robots bij domeinnaam bedrijven in de VS.
Vraag is dan natuurlijk wat je met een naam alleen doet, inhoud hieraan geven is natuurlijk nog veel belangrijker.
In ieder geval veel succes.
Daarnaast zou bij een algemene extentie verplicht moeten worden in welk land deze naam is gevestigd, dus bijv. cocacola.com.us, wat sommige landen al doorvoeren (UK, Australia, Japan), zodat het territorium enigszins beschermd kan worden.
Verder pleit ik er voor om de landenextenties met één letter uit te breiden: nl> nld , us> usa, belgië> bel.