Bert Overbeek is management-trainer, team-coach en interim manager. Opgeleid door NS en Schouten en Nelissen, besloot hij na 25 jaar loondienst om voor zichzelf te gaan werken. Hij wilde zijn klanten meer op maat bedienen. Ook wilde hij de kwaliteit van zijn werk vergroten en hij had het gevoel dat hij daarvoor onafhankelijk moest kunnen opereren.
Prof. dr. Mastenbroek van Managementsite ‘ontdekte’ dat Bert een originele management-denker en -schrijver was. Hij vroeg hem in 2006 of hij een weblog voor jonge managers wilde bijhouden, als partnerlink van het veelgelezen ManagementSite. Sindsdien schreef hij meer dan 2000 artikelen zeven managementboeken. Ze werden uitgegeven door Haystack en door Futuro Uitgevers. Vier boeken werden bestsellers en eindigden in de Managementboek top 5.
Overbeek vindt kennisdeling zo belangrijk, dat hij hier op Jongebazen de finesses van het managementvak deelt met zijn collega’s. Het is nodig in tijden van verandering. Aritificial Intelligence heeft dan ook volop zijn aandacht, maar vooral in combinatie met gedrag: wat wordt de rol van de mens straks en hoe kan hij zich daarop voorbereiden? Het gaat bij Bert trouwens niet alleen over AI. In zijn boek 'De Schakelaar' zet hij uiteen hoe hij vindt dat de manager van de toekomst zijn teams tot maximale prestaties kan leiden.
Correspondentie met Bert Overbeek gaat via icloud.com. Gewoon zijn naam in kleine letters ervoor en er is contact. Zijn website? bertoverbeek.com
Sheila Nelstein
Ik ga dit materiaal zeker verder bekijken.
Met dank en vriendelijke groet, Milly
Als hoofd-manager-stafleidinggevende van het miljoenenbedrijf
allincomplete, fabrikant van feestneuzen, ben ik het niet eens met
de opzet van deze matige test. matig, matig, matig.
Jantje
Zelf doe ik met een medestudent onderzoek naar leidinggeven in de 'digitale economie'. Hierbij maken wij o.a. gebruik van de vragenlijst van Robbert Quinn.
Ook in dit onderzoek komt er naar voren wat voor soort leider men is. Wat wij echter veel interessanter vinden is niet wat voor soort leiderschap men hanteert maar welk soort leiderschap succes oplevert...................en wat zijn de maatstaven voor succes?
Nico Oostenrijk.
het uitvoeren in de praktijk is het waar mensen vaak moeite mee hebben. om een grote groep medewerkers te motiveren en stimuleren op langer termijn kost vaak veel geestelijke en mentale kracht wat niet iedereen lang vol kan houden.
Leiderschap is een bezit dit kun je niet leren..!!
In praktijk is vaak gebleken dat de geleerde leider als eerste afvalt....er bestaan voor mij alleen maar geboren leiders..
Leuk om het in te vullen!!!
Deze test vind ik hier en daar wel wat oppervlakkig, maar vooral strijdig. Ik bedoel dat sommige items op dezelfde vraag een onterechte tegenstelling suggereerden. Ik heb liever dat ieder item een vraag representeert met daarop een antwoordschaal van bijvoorbeeld 5 punten.
groet, Martin Spaans
Willem kan ik eens met je mailen over het onderwerp het gedrag
van managers als het gaat om een zgn. 11-uur situatie. Ik zie managers dan geen actie ondernemen waardoor men in een crisis beland. I.v.m. MBA afstuderen.
Graag hoor ik van je
Sorry !!
Studeer op de Academie voor Hoger Kunst en Cultuur Onderwijs en wilde reeds lang weten wat mijn stijl van leiding geven was.
groeten
Bart
Gelukkig houdt je dat in beweging en raad iedereen deze test eens te doen. Prima!!.
Jammer want ik had deze test graag eens uit willen voeren?
misschien dat jullie mij een stapje verder kunnen helpen?
alvast bedankt en met vriendelijke groeten,
baukje van der zwaag
In het artikel wordt zo netjes aangegeven dat er spraken dient te zijn van een duale instelling. Als je jezelf goed kent, besef je dat dat niet iets nieuws is: als mens zijn we immers duaal van aard. De enige uitdaging is jezelf daarin te leren kennen. En HOE doe je dat? Dat is voor mij de meest interessante vraag die ook in dit artikel weer amper aangeraakt wordt. We kunnen wel vaststellen WAT er aan de hand is, maar weten zo weinig te zeggen HOE we het kunnen oplossen.
Trainen en voortdurend geconfronteerd worden met bovenstaande vooronderstelling heeft mij geleerd veel scherper te leren waarnemen. Als dat gecombineerd wordt met het leren de juiste vragen te stellen kom je een ein din de richting.
De test aangevuld met een analyse vanuit het ennegram op de werkplek is naar mijn mening aan te bevelen.
Groeten
John